Cafè Prismàtic: Solucions basades en natura per crear ciutats més resilients, justes i habitables

Icona data

dimecres 17 maig 2023

12:00h fins 13:00h

Icona lloc

online


Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals - CREAF

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Com podem millorar les nostres ciutats posant al centre la natura i les seves solucions ( conegudes com a solucions basades en la natura (SbN)) perquè les ciutats abordin cles crisis del clima i la biodiversitat, i alhora que creïn llocs de treball verds de qualitat i benestar per a les comunitats que hi viuen? .

Els cafè Prismàtic són seminaris virtuals on fem el cafè plegades durant una hora i aprenem sobre els temes més ‘trendy’ de la gestió i la planificació del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya.

Aquest cop volem parlar de com podem millorar les nostres ciutats posant al centre les solucions basades en la natura (SbN) com a eina crucial perquè les ciutats abordin conjuntament les crisis del clima i la biodiversitat, alhora que creïn llocs de treball verds de qualitat i benestar per a les comunitats locals. Amb la Sara Maestre Andrés, investigadora de l’ICTA-UAB, i el Xavier Romero Hidalgo, tècnic de Medi Ambient i Medi Natural de l’Ajuntament de Granollers, parlarem del projecte Horizon 2020 INTERLACE (https://interlace-project.eu/) que promou les SbN a ciutats europees i d’Amèrica Llatina per restaurar i rehabilitar de manera efectiva els ecosistemes (peri)urbans cap a ciutats més habitables, resilients i inclusives. Sis ciutats de la UE i Amèrica Llatina formen part del projecte, i una d’elles és la ciutat de Granollers. La Sara i en Xavier ens explicaran formes innovadores de participació inclusiva que estan desenvolupant en aquest projecte per tal d’optimitzar la recollida i l’intercanvi de coneixements i experiències a escala local, regional (UE i Amèrica Llatina) i global; i la coproducció d’instruments i eines de governança per a les SbN. També ens faran una pinzellada del marc d’avaluació de SbN que estan implementant a les sis ciutats per a prioritzar, dissenyar i monitorejar SbN de forma participativa.

En resum, un #cafèPrismàtic que no us deixarà indiferent i que pot ajudar molt al sector de la gestió i planificació d’espais urbans. Al final de les dues ponències hi haurà un espai de debat on podreu preguntar dubtes o qüestions que us sorgeixin sobre el tema. Us hi apunteu?

Més informació i inscripcions en aquest enllaç

Compartir: