Bioblitz a Montserrat – Coll de Can Maçana

Icona data

dissabte 27 maig 2023

09:15h fins 22:30h

Icona lloc

Coll de la Maçana

El Bruc


Fundació Catalunya La Pedrera

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Bioblitz al Coll de la Maçana a Montserrat

El proper dissabte 27 de maig la Fundació Catalunya La Pedrera us proposa participar en una jornada de recerca biològica, internacionalment coneguda com a BioBlitz, a Monserrat – Coll de Can Maçana, un entorn mediterrani molt interessant, de gran valor cultural, paisatgístic i ecològic.

Un BioBlitz és una activitat de ciència ciutadana i descoberta de la natura on científics que estudien grups específics de flora i fauna ens expliquen com identifiquen tots els organismes vius que es troben en una àrea determinada. De la mà d’especialistes, , participareu en diversos itineraris per tal de descobrir el màxim nombre d’espècies tant d’animals com de plantes i líquens, tot aprenent sobre les tècniques d’estudis científics de camp.

Es realitzaran 7 itineraris d’unes 2 hores de durada cadascun (podeu escollir participar en els que més us interessin): Líquens, vegetació, insectes, ocells, mamífers, ratpenats i papallones nocturnes.

Les dades de camp obtingudes es compartiran amb els participants i en bases de dades sobre biodiversitat internacionals.

Com a activitat paral·lela de lliure accés, científics del Centre de Recerca en Aplicacions Forestals (CREAF) oferiran un taller sobre l’App de ciència ciutadana RitmeNatura.

Si us volíeu inscriure a algun grup però ja no hi ha places, envieu un correu a territori@fcatalunyalapedrera.com i t’avisarem si finalment queda lliure alguna plaça.

 

Programa:

  • 9:15-9:30h Registre i benvinguda
  • 9.30-11:30h Primer torn d’itineraris: Vegetació; Insectes; Ocells i anellament d’ocells; Mamífers; Líquens
  • 11.40h-12.00h: Taller Segueix el ritme de la natura amb RitmeNatura (a càrrec de científics del Centre de Recerca i Aplicacions Forestals-CREAF)
  • 12.00- 14:00h Segon torn d’itineraris: Vegetació; Insectes; Ocells i anellament d’ocells; Mamífers
  • 21-22.30h Tercer torn d’itineraris: Rat-penats; Papallones nocturnes

Col·laboradors:

Ajuntament del Bruc, Geoparc de la Catalunya Central, CREAF, Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Especialistes: Coneix els especialistes que ens acompanyaran!

Aquesta activitat està inclosa dins la Setmana de la Natura, impulsada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura.

Més informació i inscripcions  en aquest enllaç?

 

Compartir: