Bubo bubo cc RS2Photography

Cens de rapinyaires nocturns al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Icona data

divendres 22 gener 17:00h - divendres 19 febrer 21:00h

Icona lloc

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Matadepera


ADENC - EdC

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Cens del gamarús o cabrota (Strix aluco) i el duc (Bubo bubo) al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac el capvespre dels divendres següents: 11 i 18 de desembre del 2020, 15 i 22 de gener del 2021 i 12 i 19 de febrer del 2021.

El Centre de Monitoratge de la Biodiversitat de Muntanyes Mediterrànies (CMBMM) anima la ciutadania a participar en el cens de rapinyaires nocturnes, en concret de gamarús o cabrota i de duc, que es desenvoluparà al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac durant sis sessions entre els mesos de desembre del 2020 i febrer del 2021. La proposta s’adreça a totes aquelles persones interessades en la biodiversitat, la natura, la conservació i la coneixença dels espais naturals i el seu entorn. L’activitat es desenvoluparà d’acord amb les mesures necessàries per evitar la propagació de la COVID-19.

__

El fonament d’aquest cens rau en utilitzar la territorialitat de la cabrota o gamarús i del duc a través del cant dels mascles durant l’època de zel per tal de censar els territoris ocupats. Es censaran dues zones del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac: el vessant est i la serra de l’Obac. Cadascuna d’aquestes zones es censarà tres vegades, entre els mesos de desembre del 2010 i el febrer del 2021 i cada zona tindrà diferents punts d’escolta establerts prèviament i separats entre ells. A cada punt d’escolta se situaran dos observadors que escoltaran des d’una hora abans de la posta de sol fins a una hora després.

Quan el cens finalitzi, els responsables del Centre de Monitoratge de la Biodiversitat de Muntanyes Mediterrànies (CMBMM) analitzaran la informació obtinguda i elaboraran un petit informe que es farà arribar als participants del cens.

Està previst que el cens del gamarús o cabrota (Strix aluco) i el duc (Bubo bubo) es realitzi al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac el capvespre dels divendres següents:

  • 11 i 18 de desembre del 2020
  • 15 i 22 de gener del 2021
  • 12 i 19 de febrer del 2021.

Per poder participar en el cens, cal omplir el formulari de contacte que trobareu en aquest enllaç amb les dades personals i indicar els dies disponibles.

Mesures COVID-19

El cens es realitza a l’aire lliure en un espai obert i es desenvoluparà d’acord amb les mesures necessàries per evitar la propagació de la COVID-19. Així, es farà en grups reduïts de persones separades per 1,5 km les unes de les altres; un o dos dies abans de l’activitat, es farà una trobada virtual per explicar el funcionament, assignació de grups i punts d’escolta de rapinyaires i, un cop finalitzada la sessió, s’organitzarà una altra trobada virtual per posar en comú els resultats obtinguts en cada punt.

El cens de rapinyaires nocturnes està organitzat per l’Equip de Biologia de la Conservació del  Centre de Monitoratge de la Biodiversitat de Muntanyes Mediterrànies (CMBMM) amb la col·laboració de l’ADENC, l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) i el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Observacions

Per poder participar en el cens, cal omplir el formulari de contacte que trobareu en aquest enllaç amb les dades personals i indicar els dies disponibles.

Compartir: