Com eren els mars durant el Triàsic? Passejada geològica per l’Alt Camp

Icona data

dissabte 28 maig 10:00h - diumenge 29 maig 14:00h

Icona lloc

Santes Creus, Tarragona

Santes Creus


Institució Catalana d'Història Natural (ICHN-IEC)

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Teniu ganes de transportar-vos 250 milions d'anys enrere per descobrir com eren els mars epicontinentals soms d'aquella època i quins organismes hi vivien?

Els oceans actuals alberguen una enorme diversitat de formes de vida, però l’estudi del registre oceanogràfic fòssil ens indica que no sempre ha sigut així. En aquest curs ens traslladarem al període Triàsic (fa 250 milions d’anys) per tal d’esbrinar com eren els mars epicontinentals soms d’aquella època, quins organismes hi vivien i per què hi vivien. Explorarem el registre geològic del Triàsic preservat en forma de roques sedimentàries amb l’objectiu d’entendre de quina manera els fenòmens ambientals locals i globals varen condicionar els ecosistemes marins.

PROFESSORAT
Ramon Mercedes, professor del Departament de Geologia, UAB.

CAL QUE PORTEU
Sabatilles o botes de muntanya, barret o gorra, ulleres de sol i protector solar, roba còmoda i armilla reflectora. Si en teniu, també es recomana portar lupa de geòleg i prismàtics.

LLOC DE TROBADA
Dissabte 28 de maig, a les 10 h, al restaurant Hostal Grau (carrer de Pere el Gran, 3; 43815 Santes Creus).

PREU
La matrícula per als socis de la ICHN i els de les entitats amb les quals té acords de col·laboració és de 25 €, per als altres inscrits és de 49 € (estudiants i aturats 35 €. Cal enviar el comprovant per correu electrònic).

INSCRIPCIÓ
Per formalitzar la inscripció, cal posar-se en contacte, com a mínim deu dies abans del seu l’inici, amb la Secretaria de la ICHN (ichn@iec.cat) donant el vostre nom i cognoms, adreça electrònica, número de telèfon i DNI.

Observacions

Dissabte 28
De 10 a 14 h
Introducció al curs. Aspectes bàsics del Triàsic català. Paleogeografia i sedimentologia dels oceans triàsics. Què són els carbonats i quina informació ens donen? Diferents tipus de factories carbonàtiques i el seu significat ambiental.
De 14 a 15 h
Dinar (menjar propi o al restaurant del poble de Querol).
De 15 a 18 h
Itinerari geològic per la zona de Querol, Santa Perpètua de Gaià i Esblada, alternant observacions al camp amb explicacions als afloraments.

Diumenge 29
De 10 a 14 h
Itinerari geològic per la zona de la Riba, Molí del Pinetell i Mont-ral, alternant observacions al camp amb explicacions als afloraments.

Compartir: