La mar és vida cartell

Debat i Concert LA MAR ÉS VIDA #RenovablesSiPeroNoPasAixi

Icona data

dissabte 14 maig 2022

12:00h fins 21:00h

Icona lloc

platja de Riells

L'Escala


IAEDEN - Salvem l'Empordà

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

La IAEDEN-Salvem l’Empordà, SOS Costa Brava, l’Associació Stop Macro parc eòlic marí de la Costa Brava Nord, el Fòrum l’Escala-Empúries, i l’Entesa de l’Escala-Debat Constituent han organitza, en col.laboració amb el músic Ramon Manent, per aquest dissabte 14 de maig a la platja de Riells de l’Escala un macro concert gratuït per reclamar la retirada del projecte de par eòlic marí que es planteja en l’àmbit del Golf de Roses i la badia de Pals.

El 14 de maig tots a l’Escala. Lo riu és vida, però la mar també. Debat i concert, no us ho perdeu.

Jo hi seré i tu? #RenovablesSiPeroNoPasAixi

 

Dissabte a l’Escala , Concert LA MAR ÉS VIDA contra el parc eòlic Tramuntana.

 

  • A les 12 del matí debat amb Antonio Turiel, Marta Ball-llosera i  Ferran Vallespinós  al Centre Esportiu I Recreatiu de L’Escala
  • A les 7 de la tarda, fins a la matinada, concert amb + de 20 grups de música a la Platja de Riells #RenovablesSíPeròNoPasAixí

 

Sota el lema “La Mar és Vida”, l’acte reivindica la conservació de la biodiversitat de la zona on es planteja el projecte.

Debat

Debat sobre el model per a la transició energètica a Catalunya amb el doctor en Física Teòrica i investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Antonio Turiel; el doctor en Ciències Biològiques i investigador del CSIC, Ferran Vallespinós; i l’ambiontòloga i coordinadora de l’àrea tècnica de la IAEDEN-Salvem l’Empordà, Marta Ball.llosera.

Concert

La IAEDEN-Salvem l’Empordà, SOS Costa Brava, l’Associació Stop Macro parc eòlic marí de la Costa Brava Nord, el Fòrum l’Escala-Empúries, i l’Entesa de l’Escala-Debat Constituent han organitza, en col.laboració amb el músic Ramon Manent, per aquest dissabte 14 de maig a la platja de Riells de l’Escala un macro concert gratuït per reclamar la retirada del projecte de par eòlic marí que es planteja en l’àmbit del Golf de Roses i la badia de Pals. Després de la gran manifestació de fa un any, també a l’Escala, amb el lema “Renovables sí però no pas així”, l’acte de dissabte s’emmarca en la nova campanya d’accions de les entitats per promoure una reflexió crítica de la transició energètica a Catalunya i rebutjar l’actual model basat en la producció d’energia centralitzada i en els oligopolis.

El macro concert que porta per lema “La Mar és Vida” també reivindica la necessitat de conservar la biodiversitat de la zona on s’ha projectat el parc eòlic marí en un entorn on existeixen vuit àrees de protecció i conservació del medi natural. Cal recordar que recentment la Unió Europea va suggerir examinar si el parc eòlic marí podria afectar un espai natural proper que forma part de la Xarxa europea Natura 2000 encara que quedi fora de l’àrea protegida.

El concert és gratuït però totes aquelles persones interessades en co.laborar en les despeses del concert ho poden fer fent una aportació econòmica a través del número de compte de l’associació Stop Macro parc eòlic marí: https://stopmacroparceolicmari.org/aportacions-economiques/

 

Compartir: