Congrés de Conservació de la Natura

Icona data

dilluns 2 octubre 00:00h - dimecres 4 octubre 00:00h

Icona lloc

El Jou natura

Guardiola de Berguedà


Xarxa per a la Conservació de la Natura

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Del 2 al 4 d'octubre se celebra al Berguedà el Congrés de Conservació de la Natura

La Xarxa per a la Consevació de la Natura organitza del 2 al 4 d’octubre el Congrés de Conservació de la Natura, destinat a qualsevol persona tècnica o interessada en la conservació de la natura, ja sigui  vinculada a una entitat privada, l’administració pública, universitat o centre de recerca o una persona que té interès a títol individual..

El programa compta amb dos dies de  conferències  a les instal·lacions de El Jou Nature, a Guardiola de Berguedà, i una visita de camp al centre CAMADOCA (Santa Maria de Merlès), gestionat per l’Associació ADEFFA.

Al congrés hi haurà ponències inspiradores, presentació de  projectes i debats  amb la intenció de compartir el coneixement i  promoure la col·laboració entre entitats.

El programa s’articula en els blocs temàtics de

  • Agroecologia per fer front a la sequera i a la pèrdua de biodiversitat. Es presentarà el projecte Life Olivares Vivos+, de SEO BirdLife, amb Jose Eugenio Gutierrez.
  • El litoral i el medi marí. El gran oblidat? Es presentarà l’experiència d’ANSE (Asociación de Naturalistas del Sureste) sobre custòdia i restauració de la natura al Sud-Est Ibèric, amb Pedro Garcia.
  • Rewilding o com recuperar les funcions dels ecosistemes. Pendent confirmació.
  • Gestió i restauració fluvial: biodiversitat, connectivitat fluvial i sequera, un peix que es mossega la cua. Es presentaran els projectes Life Irekibai i Life Kauntauribai de restauració fluvial a Navarra, amb Josu Elso.
  • Pastoralisme, la prevenció d’incendis i la conservació de la biodiversitat forestal, un puzle per encaixar. Amb Plataforma por la Ganadería Extensiva y el Pastoralismo.
  • Productes i serveis de la bioeconomia: per una conservació més efectiva de la biodiversitat. Es presentarà l’experiència del GOB Menorca, amb Miquel Camps.
  • Comunicació ambiental a l’abast de totes: estratègies per a petites entitats. Dinamitzarà la sessió el CREAF.
  • Sincronitza’t amb la custòdia: bones pràctiques per aplicar en la teva entitat. Amb la XCN.

Es completa amb l’actuació humorística-ambiental de Godai Garcia i alguna actuació musical.

Conssulta aquí el programa complet del Congrés de Conservació de la Natura.

Més informació i inscripcions en aquest enllaç

Compartir: