Curs de seguiment de fauna: Papallones dels prats de pastura de muntanya

Icona data

dijous 16 juny 09:45h - diumenge 17 juliol 14:30h

Icona lloc

Centre d'Art i Natura Farrera

Farrera


Museu de Ciències Naturals de Granollers

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

El 16 i 17 de juliol al Centre d'Art i Natura de Farrera al Pallars Sobirà, tens l'oportunitat d'aprendre sobre papallones i plantes als prats de pastura de les zones de muntanya i les problemàtiques que han de fer front amb el curs organitzat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers, Aprèn i la UdG.

Des de Farrera, a la Coma de Burg, al Pallars Sobirà, vine a aprendre sobre les papallones dels prats de pastura de muntanya.

El  Grup de Recerca BiBio del Museu de Ciències Naturals de Granollers organitza diversos cursos de seguiment de fauna per a voluntaris potencials i persones amb afany naturalista.

Els cursos tenen una durada de dos dies i estan emplaçats a diferents punts del territori. L’objectiu és dotar d’eines als assistents per poder dur a terme els diferents seguiments de ciència ciutadana de manera satisfactòria.

 

CURS DE PAPALLONES
16 i 17 de juliol

Papallones i plantes indicadores de prats de pastura –  Farrera (Lleida)
Col·laboració amb Aprèn S.A. i UdG
Curs per aprendre sobre papallones, plantes, i la problemàtica de les pastures en zones de muntanya. El curs es realitzarà al Centre d’Art i Natura de Farrera, un entorn immillorable. Es faran sobretot sessions a camp per aprendre la identificació d’espècies, la seva ecologia i biologia i quines són indicadores de la qualitat dels prats de pastura.

 

PROGRAMA

Dissabte 16 de juliol

  • 9:45 – 10:00 Benvinguda
  • 10:00 – 11:00 Xerrada: plantes i papallones com a bioindicadores de les pastures
  • 11:00 – 16:30 Sortida a camp. Identificació de papallones diürnes i la metodologia BMS (Andreu Ubach i Constantí Stefanescu – MCNG). Dinar a camp.
  • 17:00-19:00 Xerrada: la problemàtica de les pastures al Pallars Sobirà (Federica Ravera – UdG)

Diumenge 17 de juliol

  • 10:00 – 14:30 Sortida a camp. Identificació de plantes bioindicadores. Protocol per l’avaluació de la qualitat de prats subalpins (Andreu Salvat i Carme Casanoves – Aprèn/UVic)
  • 14:30 Dinar al Centre d’Art i Natura

PREU

  • 20 € matrícula
  • 20 € matrícula  + dinar diumenge (20 €) = 40 €

El dinar no és obligatori, només és indispensable pagar el preu de la matrícula.

El Centre d’Art i Natura disposa de serveis d’allotjament. Contactar amb el CAN directament per a conèixer l’oferta d’estada a Farrera

Les inscripcions corren a càrrec del CAN i es poden realitzar contactant: artinatura@farreracan.cat  o al telèfon 973 622 106

 

Més informació en aquest enllaç

Compartir: