Els darrers boscos caducifolis del Baix Foix

Icona data

diumenge 31 juliol 2022

09:00h fins 12:00h

Icona lloc

Entorn del riu Foix (Mas Trader)

Cubelles


ARBA Litoral

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Ruta guiada on coneixereu els darrers nuclis reproductors de roureda i omeda sobre plana sedimentària de la Conca Baixa del Foix.

Itinerari d’uns 3 km per donar a conèixer les singularitats i importants funcions ecològiques de la vegetació de ribera del Foix, així com la Restauració ambiental que hi estem fent.

Sortirem des de la Font piràmidal de Mas Trader i primer visitarem el Roure Narcís, un arbre solitari que evoca la llegenda grega. Desprès podrem fer una ullada a l’exuberant sotabosc laurifoli de sota l’Omeda de Mas Trader, paratge secret que alberga restes d’una selva subtropical que visqué a Europa abans de les glaciacions i la sequera del miocé. Ho farem amb molt de respecte i en grups petits perquè aquest indret és un lloc de pas per la fauna i aquesta vegetació és fragil.

Compararem el comportament davant l’erosió d’un talús artificial a la riba del Foix amb el de la roureda de Les Bassetes i el seu sotabosc de murtes centenàries. Compendreu aquí perquè l’estructura rígida fracassa on triomfa l’organisme viu que és un bosc de ribera.

Finalment recorrerem l’itinerari botànic per l’interior del terreny municipal de Les Bassetes, que ARBA custòdia en conveni amb l’Ajuntament de Cubelles; per tal d’interpretar exemples del fenòmen de Successió Ecològica i presentar la nostra tècnica de Plantació en Laberint.

Inscripció previa enviant mail amb confirmació.

Telèfon: Uri 684150125

Compartir: