Jornada de Manteniment del Laberint de Les Bassetes

Icona data

diumenge 10 juliol 2022

09:00h fins 13:00h

Icona lloc

Terreny municipal de les Bassetes.

Cubelles


ARBA Litoral

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Arranjament de l'itinerari botànic de Les Bassetes, instal·lació de rètols de divulgació ambiental. Tasques de sega d'herbàcies i poda d'esbarzers.

Projecte de Custòdia de Territori per a la Restauració Ambiental i el foment de diversitat florística i faunística al terreny municipal de Les Bassetes
A Les Bassetes hi trobem un dels darrers fragments de bosc de ribera del Baix Foix; concretament l’últim nucli reproductor de roureda litoral catalana (Quercetum ilicis cerrioidae) de Cubelles.

ARBA Litoral; mitjançant un conveni de custòdia de territori amb l’Ajuntament de Cubelles; està restaurant aquest hàbitat singular i amenaçat situat al sud de la Plana del Ricreu.

Aquesta restauració ambiental s’ha efectuat amb la Tècnica de Plantació en Laberint, elaborada per ARBA i basada en l’estudi de successió ecològica de bardissa cap a bosc caducifoli: Consisteix a retallar passadissos dins l’esbarzer i conrear dintre, en les condicions pre-forestals que la bardissa ofereix, joves roures, oms, i altres espècies autòctones del bosc de ribera.

Aquest mètode ens permet estalviar costos en manteniment i alhora obtenir un espectacular índex de creixement, supervivència i estat fitosanitari de la plantació.

Les Bassetes serà un bosc municipal i el cor del Corredor Ecològic del Foix, que connectarà espais naturals martins amb els de la serra a travès de la plana conreada i urbanitzada.

Observacions

Recomanem portar gorra, roba i calçat resistent.

Compartir: