Ens ajudes amb el cranc de riu? Eliminació de cranc vermell americà al riu Glorieta a Alcover

Icona data

Activitat de llarga durada

Icona lloc

riu Glorieta

Alcover


Associació Cen

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

El cranc vermell americà està inclòs al llistat de les 100 pitjors espècies invasores d’Europa i al riu Glorieta té un impacte molt negatiu sobre la biodiversitat i amenaça de fer desaparèixer el cranc de riu de potes blanques, espècie amenaçada en perill d’extinció i en declivi.

Reprenem el projecte #exoGlorieta #Procambarus, que consisteix en l’eliminació de cranc vermell americà al riu Glorieta a Alcover (Alt Camp). el cranc vermell americà està inclòs al llistat de les 100 pitjors espècies invasores d’Europa i al riu Glorieta té un impacte molt negatiu sobre la biodiversitat i amenaça de fer desaparèixer el cranc de riu de potes blanques, espècie amenaçada en perill d’extinció i en declivi.

Fins ara, hem eliminat gairebé 20.000 crancs vermells americans i no en queden molts més. Fins al juny, el projecte serà coordinat pels estudiants en pràctiques d’Educació i Control Ambiental de l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus i després continuarem el projecte amb voluntariat. De moment, no tenim finançament específic.

Com pots col·laborar?
Si vols donar suport a aquest projecte, pots ajudar de varies maneres:

1.Afegeix-te al nostre equip de voluntariat
Acompanya’ns a caçar crancs a la nit i descobriràs el riu en el moment de més activitat. Limitat a majors de 16 anys.

2.Fes una aportació econòmica
Només amb voluntariat fem molta feina però també hem de comprar material.

Si aconseguim prou diners, comprarem un equip de pesca elèctrica que a més de permetre acabar aquest projecte en poc temps ens permetrà fer el mateix en altres rius, fer censos de fauna, educació ambiental i altres projectes.

Admetem aportacions personals i col·laboracions d’empreses, administracions i altres entitats.

Pots fer la teva aportació per:

  • Transferència bancària (preferiblement perquè no té comissions i és directe): Banc de Sabadell IBAN ES69 0081 0087 5000 0141 3245 (recorda posar “donatiu cranc” a concepte)
  • PayPal (inclou targeta bancària)

3. Aporta material
També pots aportar directament el material que necessitem, nou o usat.

4. Fes difusió del projecte
Segueix-nos al nostre blog i/o a les xarxes socials @assoccen (Instagram, Twitter i Facebook) i fes difusió del projecte.

Si necessites més informació o tens algun dubte, contacta amb nosaltres per correu electrònic o telèfon (638 065 248).

Compartir: