Orquidia Orchis simia

Sortida naturalista: Les orquídies

Icona data

dissabte 22 maig 2021

10:00h fins 13:00h

Icona lloc

Centre Cultural Costa i Font

Taradell


Grup de Naturalistes d'Osona (GNO)

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Només a Osona, el projecte de recerca participativa “Atles d’Orquídies d’Osona” ha detectat 60 espècies i subespècies en 6 anys de prospecció.

Les orquídies tenen unes flors molt vistoses i amb formes espectaculars que molt sovint imiten l’aspecte dels seus insectes pol·linitzadors per atraure’ls. A Catalunya se n’han descrit més de vuitanta espècies que hi creixen de forma natural.

Només a Osona, el projecte de recerca participativa “Atles d’Orquídies d’Osona” ha detectat 60 espècies i subespècies en 6 anys de prospecció. El Grup de Naturalistes d’Osona, juntament amb el Grup Orquidològic de Catalunya, proposa fer una sortida de cerca i fotografia de les orquídies, que permetrà aprendre a determinar-ne els taxons que anem trobant i a aprendre més sobre la seva biologia i ecologia.

Guiatge: Pere Espinet. Grup Orquidiològic de Catalunya (GOC – ICHN) i Grup de Naturalistes d’Osona (GNO – ICHN)

A causa de la situació canviant en les restriccions, es demana fer la inscripció a través de l’Agenda del Museu del Ter o al telèfon 93 851 51 76 (Museu del Ter) consultar les dates i l’estat de cada sortida a través de les agendes del web del museu del Ter https://www.museudelter.cat/events/ i del GNO http://www.gno.cat/calendari/.

Es recomana portar calçat còmode per caminar.
Els desplaçaments es fan de manera particular i per compte i risc propi.

Punt de Trobada:

Centre Cultural Costa i Font,  Carretera de Balenyà, 101
Taradell, Barcelona 08552

Les activitats únicament estan cobertes per l’assegurança de Responsabilitat Civil de l’organització. La resta de successos que es puguin esdevenir no tenen cobertura.
ATENCIÓ: A causa de la situació actual d’alerta sanitària les sortides naturalistes estan subjectes a noves condicions i mesures de seguretat. Les activitats només es faran prèvia inscripció, i amb grups de màxim 20 persones. Caldrà portar mascareta, neteja de mans i mantenir la distància de seguretat d’1,5 m entre els assistents. Es recomana no compartir cotxes en aquells casos que calgui desplaçar-se del punt de trobada fins a l’inici de l’itinerari.

Organitzadors: Grup Orquidològic de Catalunya (GOC)Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN)Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM – UVic-UCC)

Compartir: