Martes foina Fagina

Formació per al voluntariat del riu Gaia (XOAG): la geneta i la fagina

Icona data

dissabte 19 març 2022

09:00h fins 14:00h

Icona lloc

Centre d'Interpretació del riu Gaià

El Catllar


Associació Mediambiental La Sínia

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Vols formar part de la Xarxa d'Observadors Ambientals del riu Gaià? Participa a la XOAG i no et perdis les formacions.

Continuem amb els tallers formatius de la #XOAG Aquest proper dissabte, al #CentreInterpretaciódelGaià amb la partició del company José Carlos de la Fuente.

19/03/2022, 9h – LA GENETA I LA FAGINA A TRAVÉS DEL SEU RASTRE, amb José Carlos de la Fuente.
Centre d’Interpretació del riu Gaià – Ermita de Sant Ramon – El Catllar
Formació per al voluntariat ‘Seguiment de fauna’ – Xarxa d’Observadors Ambientals de la conca del riu Gaià

Jornada intensiva:

9h Trobada
9:15h Formació teòrica
11:30h Esmorzar
12h Formació pràctica (excursió)
14h Comiat

xoag@riugaia.cat

_______

L’Associació Mediambiental la Sínia organitza un grup de voluntariat ambiental, la Xarxa d’Observadors Ambientals de la conca del riu Gaià (XOAG).

Aquesta xarxa vol integrar particulars, col·lectius, entitats i administracions del conjunt de municipis de la vall del Gaià. Aquest projecte va rebre el premi de la segona edició “Natura i Societat” de la Fundació Girbau.

L’objectiu general de la proposta és el de vincular la població local en la tasca a favor de la conservació de la biodiversitat i els hàbitats del territori.

A fi de focalitzar l’activitat de la XOAG, s’establiran línies d’actuació bàsiques (línies d’observació), lligades als projectes que l’Associació Mediambiental la Sínia realitza en el marc del Programa de Custodia Fluvial del riu Gaià.

Aquestes línies d’actuació, que no seran fixes en el temps, s’adaptaran i  modificaran en relació a la consecució de nous projectes d’interès general, establiment de línies d’actuació prioritàries, voluntat ciutadana etc.

Per tal de constituir un grup d’observadors experimentats, i un criteri d’observació homogeni, es duran a terme diverses sessions de formació teòrica gratuïtes i obertes a tos els veïns i veïnes de la conca (en breu es concretaran les dates i localitzacions de les jornades de formació).

Per altra banda aquesta formació serà complimentada per sessions pràctiques en les que els participants aplicaran les distintes metodologies d’observació. Així mateix, alguna de les sessions pràctiques incidirà en la millora d’hàbitats aquàtics per a l’establiment d’amfibis (jornada de voluntariat).

Realitzada la formació bàsica, la xarxa d’observadors actuarà de forma autònoma, a diversos nivells i graus d’implicació, dins els grups de conca: Alt, Mig i Baix Gaià.

Per participar pots posar-te en contacte amb xoag@riugaia.cat o trucar al 608 02 93 19.

Compartir: