Activitat de llarga durada
platges de Tarragona
Vols col·laborar amb la protecció d'aquesta espècie protegida?
El grup de voluntariat del corriol camanegre treballem per recuperar, protegir i estudiar aquest petit ocell amenaçat que s’afinca a les nostres costes.
Cada any, durant l’època de nidificació del corriol (de febrer a agost), fem prospeccions a les platges de diversos municipis per localitzar exemplars i nius de corriol, avisar a les autoritats pertinents i instal·lar proteccions provisionals per evitar-ne la predació.
Això es compagina amb un seguiment rigorós del nombre d’ous i corriols, així com una campanya regular per sensibilitzar la població sobre la necessitat de protegir aquesta espècie d’au i l’espai natural on viu.
Per ser part d’aquest voluntariat no cal tenir formació prèvia: el nostre equip o voluntariat t’ensenyarà tot el que cal saber!
Inscriu-te en aquest formulari
El Corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) és un petit ocell limícola que viu i cria exclusivament a les platges. Una espècie de color marronós, una miqueta més gran que un pardal, amb les potes llargues que fan que sembli més alt. El ventre i el coll són blancs i presenta una característica ratlla inacabada al costat del coll que el diferencia d’altres espècies semblants. Te un bec negre i curt.
Per què desapareixen els corriols camanegres?
Què s’hauria de fer? Objectius.
Les platges on estirem la tovallola per a prendre el sol han estat l’hàbitat del corriol durant desenes de milers d’anys. Aquest hàbitat, ple de restes marines naturals, sempre havia acollit bolets, plantes, rèptils, amfibis, mamífers, insectes, crustacis, etc. Reservar una part de les nostres platges urbanes per a recuperar aquesta natura extingida por portar grans millores ens els àmbits ambientals, econòmics, socials i psicològics, i el corriol en seria el primer beneficiari.
La tasca del GEPEC-EdC
Des del GEPEC-EdC fa anys que fem el seguiment de la població de corriols a les platges del litoral central-sud català. Amb l’ajuda de persones voluntàries, treballem per la conservació dels seus hàbitats i actuem cada vegada que es localitza algun niu, instal·lant proteccions per evitar la predació de les postes i avisant les autoritats pertinents. Aquesta tasca es compagina amb l’obtenció de dades per realitzar estudis i la conscienciació ciutadana per mantenir les nostres costes netes, sovint materialitzada amb accions de voluntariat esporàdiques per millorar l’entorn del corriol.
Observacions
Inscriu-te en aquest formulari
Compartir: