Jornada arbequinera a Cubelles

Icona data

dissabte 22 octubre

00:00h fins 00:00h

Icona lloc

Fita del Terme

Cubelles


ARBA Litoral

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

La Fita del Terme és una finca particular on des de l’any 2019, ARBA hi tenim el nostre viver forestal; on conreem 56 espècies autòctones de la conca del Foix; i on experimentem i desenvolupem projectes de restauració ambiental com ara les tanques arbustives, les instal·lacions per afavorir fauna o les proves de substitució de canyissar exòtic per bosc de ribera autòcton.

A canvi els membres d’ARBA fem de masovers d’aquesta finca, mantenint i ampliant les instal·lacions de reg i un petit conreu d’oliveres i un bosc comestible de fruiters variats. La Fita no es llaura, sinò que es manté amb cobertura orgànica o viva a base d’encoixinats amb palla, sega d’herbàcies existents o introducció de noves d’interés. Per tal de desenvolupar i fomentar mètodes de producció més sostenibles i biodiversos, practiquem la permacultura mitjançant l’associació d’espècies i el foment de fauna aliada.

Avui, tardor de 2022, us convidem a la 1ª collita; més aviat simbòlica; que ens ofereixen les 45 joves oliveres de la Fita.

Escriviu al mail arbasistemalitoral@gmail.com per confirmar assistència.

Compartir: