arba bages roure martinenc

Jornada “Bellotera” de roure martinenc

Icona data

diumenge 10 novembre 09:00h - dilluns 11 novembre 14:00h

Icona lloc

Obaga del Serrat dels Trons

El Pont de Vilomara


ARBA Bages

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Nova jornada "bellotera" per sembrar aglans

Aquest diumenge realitzarem una sembra de glans de roures Martinencs a l’obaga del Serrat dels Trons, a la Casa Nova de Sant Jaume (el Pont de Vilomara).

El punt de trobada és l’ajuntament del Pont de Vilomara, a les 9:00. Porteu roba (que sigui d’un color vistós) i calçat adequats, i una mica d’esmorzar i beguda.

Podeu portar glans, sempre que siguin d’espècies autòctones de Bages i silvestres, sempre acompanyades per un full de l’arbre per a la seva identificació.

Us hi esperem!

Confirmeu la vostra assistència al nostre correu arbabages2019@gmail.com

ARBA som un conjunt d’associacions ecologistes repartides principalment per la península Ibèrica amb l’objectiu comú de recuperar els nostres espais naturals i ecosistemes mitjançant la plantació d’espècies vegetals autòctones.

Una de les activitats que realitzem les diferents ARBA és la sembra de glans. Els glans són el fruit dels arbres del gènere Quercus, com roures, alzines, carrasques, garrics, sureres… Amb les sembres, aconseguim propagar el bosc de forma fàcil i ràpida, seguint el mètode que realitza el gaig (Garrulus glandarius). Les sembres de glans no requereixen regs ni cures.

Ens trobem periòdicament en “jornades belloteres”

 

 

 

 

Observacions

Confirmeu la vostra assistència al nostre correu arbabages2019@gmail.com

Compartir: