Jornada de restauració de l’hàbitat de bosc de ribera del riu Foix

Icona data

diumenge 10 desembre 2023

09:00h fins 13:00h

Icona lloc

Roureda Centenària de Les Bassetes

Cubelles


ARBA Litoral

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Plantació de roures, murtes, marfulls, cirerers de la guineu, margallons i altres espècies autòctones per recuperar l'Hàbitat de Conservació Prioritaria de la Roureda Litoral (Quercetum ilicis cerrioidae).

Al terreny municipal de La Roureda Centenària de Les Bassetes; custodiat per ARBA en conveni amb Ajuntament de Cubelles, hi trobem el darrer nucli reproductor d’aquest hàbitat endèmic del litoral català del curs baix de la Conca del Riu de Foix.

ARBA ha desenvolupat una tècnica de restauració ambiental basada en el fenòmen natural de successió ecològica de bardissa cap a bosc caducifoli que anomenem “LA PLANTACIÓ EN LABERINT”, consisteix a retallar passadissos dins l’esbarzer, a l’ombra del qual plantarem els joves roures. Aquest mètode ens permet augmentar l’èxit en supervivència dels plançons, millorar l’estructura i fertilitat del sòl mitjaçant l’aport de matèria orgànica produïda al mateix medi, i alhora suposa un gran estalvi en costos de manteniment i reg.

El proper diumenge 10 de desembre, a les 9 del matí, us esperem a La Roureda Centenària de Les Bassetes. Activitat gratuïta, no cal inscripció previa.

Observacions

Recomanem portar roba gruixuda i calçat fort, a Les Bassetes hi ha esbarzers!

Si tens aixada, porta-la!

Compartir: