ni un pam de terra

MANIFESTACIÓ Salvem els camps, Salvem el Delta STOP ARE Sud del Prat

Icona data

dissabte 12 desembre 2020

12:00h fins 12:00h

Icona lloc

Plaça Pau Casals

El Prat de Llobregat


Ni un pam de terra

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Per la biodiversitat, per la sobirania alimentària, per la salut pública, per la qualitat de vida, per la defensa del patrimoni de les masies. Les raons per sortir al carrer i exigir que es retiri la PAU de l’ARE Sud són múltiples. Salvem els camps, salvem el Delta! #12D

L’ARE Eixample Sud és l’amenaça més immediata del Prat, amb unes obres imminents que han de destruir els camps i horts situats entre el barri de la Barceloneta i el riu. La construcció de la PAU 2 suposaria la pèrdua d’un 14% de la zona agrícola de la Marina del Prat.
L’ARE Sud és un pla urbanístic que ja ha destruït nombroses hectàrees del Prat i que actualment es troba en la segona fase de la seva execució. Sabem que aquest pla urbanístic busca afavorir les butxaques d’empreses immobiliàries i d’especuladors, així com també deixa la porta oberta a la futura construcció d’infraestructures i residències en altres camps i zones naturals del Delta del Llobregat.
La construcció de blocs de pisos i carreteres en aquesta zona és un greu error de l’Ajuntament del Prat, que hauria de preservar aquests espais de gran valor agrícola i paisatgístic, tan importants per a la protecció de la biodiversitat i la salut.
La crisi sanitària que acabem de passar posa de manifest la importància que té l’agricultura periurbana per garantir la sobirania alimentària. El confinament ens ha fet valorar encara més la riquesa que suposa tenir espais agrícoles i naturals per a passejar i fer exercici a tocar de la nostra ciutat. El canvi climàtic exigeix un canvi de model productiu i reduir l’impacte sobre el medi ambient.
L’ARE Prat Sud potser beneficia alguns que treuen profit de l’especulació immobiliària, però empitjora les condicions de vida de la gent del Prat. Davant d’aquesta situació, animem tothom a participar de Ni Un Pam De Terra i mobilitzar-se contra la invasió de ciment.

_______

Ni un pam de terra som Un grup de veïnes del Prat de Llobregat hem creat la plataforma “Ni un pam de terra” amb l’objectiu de defensar els espais naturals i agrícoles situats al nostre municipi.
El nostre objectiu és frenar les diverses agressions al territori que està previst que tinguin lloc al Prat, determinades per la pressió urbanística i d’infraestructures, entre les quals destaquen els plans d’expansió urbanística ARE Eixample Sud i Eixample Nord i el projecte d’ampliació de l’aeroport.

Els espais que ens proposem defensar constitueixen un patrimoni d’enorme valor des dels punts de vista mediambiental i de la salut; però també si posem en valor la sobirania alimentària, el paisatge i el patrimoni històric de les masies i els sistemes agrícoles. Cada cop que s’urbanitza sobre zona rústica o natural, es produeix una pèrdua irrecuperable. En una zona amb tanta pressió urbanística i d’infraestructures com l’àrea metropolitana de Barcelona, i en un espai clau per a la biodiversitat i l’equilibri mediambiental com és el Delta del Llobregat, aquestes pèrdues serien encara més sensibles i la necessitat de preservar aquests espais es fa encara més latent.

La crisi sanitària què estem vivint posa de manifest la importància que té l’agricultura periurbana per garantir la sobirania alimentària. El confinament ens ha fet valorar encara més la riquesa que suposa tenir espais agrícoles i naturals per a passejar i fer exercici a tocar de la nostra ciutat. El canvi climàtic exigeix un canvi de model productiu i reduir l’impacte sobre el medi ambient.

Per tot això, contra l’especulació salvatge sense cap tipus de sensibilitat mediambiental i amb l’estat d’emergència climàtica declarat, és imprescindible una oposició frontal als plans d’expansió innecessaris, atàvics i antiecològics del Prat de Llobregat. “Ni un pam de terra” realitzarà aquesta oposició.

Ens trobaran enfront. Prou ciment! Defensem el Delta!

Compartir: