Millora de l’hàbitat de la trenca a Torreribera

Icona data

dissabte 18 març 2023

Icona lloc

Torre-ribera

Espai Natural Protegit de Mas de Melons-Alfés


Associació Trenca

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Col·labora en la recuperació de l'hàbitat d'aquesta au en perill d'extinció!

Uneix-te al voluntariat!

Vine amb nosaltres a plantació d’arbres a la finca  en custòdia de Torre-ribera com a millora d’hàbitat de la trenca, únic punt on ara cria aquesta espècie a tota la península Ibèrica.

Per apuntar-vos o demanar informació heu d’enviar un mail a: comunicacio@tenca.org

També s’alliberarà una au rapinyaire recuperada al Centre de Fauna de Vallcalent de Lleida.

Us hi esperem!!

Salvar la trenca

Les trenques ibèriques fan una de les migracions més llargues de tots els ocells europeus: es desplacen primer cap a l’est i creuen la Mediterrània pel Pròxim Orient, no per Gibraltar, un sorprenent viatge de més de 10.000 quilòmetres. En els anys 80 hi havia unes 90 parelles reproductores en la península ibèrica, però des de llavors la població de la trenca ha disminuït dràsticament, sobretot per la radical transformació dels paisatges agraris tradicionals de secà en els quals hi cria. El seu dramàtic declivi ha provocat la catalogació de l’espècie com “en situació crítica”: de fet, la trenca es considera el vertebrat més amenaçat de la Península ibèrica.

Des de l’Associació Trenca portem una dècada treballant incansablement per a protegir aquesta espècie, i coordinem el Projecte de Conservació de la Trenca, una ambiciosa iniciativa d’un conjunt d’actors: el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, WWF i el Zoo de Barcelona.

Tu també vols implicar-te? Vine diumenge 18 de març a la finca en custòdia de Torre-ribera, un dels espais protegits més valuosos de la Plana de Lleida, pertanyent a la Xarxa Natura 2000.

Més informació

 

Compartir: