Observació d’aus forestals a Olot

Icona data

dissabte 14 gener

09:00h fins 18:30h

Icona lloc

Parc de la Moixina

Olot


SEO BirdLife

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

El dia 14 de gener anem a veure ocells a#Olot. L'objectiu top del dia és observar el durbec, el pinsà borroner i la mallerenga d'aigua. Vens?

QUÈ FAREM:

L´excursió està pensada per al´observació d´aus forestals residents i hivernants. Consisteix en un recorregut guiat a peu (aprox. 3 km sobre terreny pla) pel Parc Nou i els afores d’Olot (la Moixina). Les aus més valuoses que buscarem seran el picogordo comú, el mussol comú i el carboner palustre; esperem veure un parell de representants de tan selecte grup. Altres aus menys escasses, però que tampoc es troben a qualsevol lloc, són el trepador blau, chochín comú, tord comú i accentor comú. També hi ha les més esteses espècies de bosc i jardí com carboner comú, pinsà vulgar, ferreret comú, raspinell europeu, mite comú, gaig eurasiàtic, etc… Finalment sempre hi ha l’esperança de pillar alguna de les més escasses; tordilla lloroja, bec menor, cadernera lluent i pinsà reial.

El lloc és bonic perquè sí i molt agradable de recórrer, per poc que el temps acompanyi. Després de la caminada, per dinar tornarem al Parc Nou (Olot). Tot i que hi ha un petit bar on serveixen entrepans, begudes i cafè, per aquestes dates sovint està tancat; millor portar-se de casa el menjar (bocata, carmanyola…)

Per als que encara tinguin ganes de “ocellar” després de la sobretaula, i si algun cotxe es queda, podem visitar els camps de Pedra Tosca (afores d’Olot); un passeig de 2,5 km amb poc desnivell freqüentat per aus de terrenys més oberts com el picot reial ibèric, la cornella negra, l’escrivà somiat, l’escrivà montesí…

Més info en aquest enllaç

 

RECOMANEM:

Aquesta sortida està recomanada per a entusiastes de 12 anys en endavant. Cal portar roba d’abric per si el sol no llueix i/o les temperatures són baixes; no seria estrany que, a primera hora del matí estiguéssim sota zero. Els binoculars seran imprescindibles i cal carregar-los de paciència ja que les aus forestals no són tan fàcils d’observar com les d’aiguamoll o les d’estepa. Caminarem sobretot per senders de terra on poden haver tolls si ha plogut recentment; calceu-vos en conseqüència. A l’hora d’anunciar aquesta sortida és impossible endevinar quina meteorologia tindrem; l’excursió només se suspendrà (tots els inscrits seran avisats via mail) si es preveuen pluges fortes. Si es preveuen pluges lleus o xàfecs mantindrem l’excursió i podria ser necessari un impermeable i gorra o barret.

Es calcula estar de tornada a Barcelona cap a les 18,30h. O abans, si es torna després del dinar. El termini dinscripció queda obert amb laparició daquest anunci i es tancarà el dilluns 9 de gener.

Per inscriure’s i obtenir més informació envia un correu electrònic a seo-barcelona@seo.org

Compartir: