OKTOBIRD FEST. La festa ornitològica de Ponent

Icona data

dissabte 8 octubre 2022

10:00h fins 15:00h

Icona lloc

Estany d'Ivars i Vila-sana

Ivars d'Urgell


Fundacio Plegadis

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

El 8 d'octubre gaudeix del Oktobird Fest a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

L’estany d’Ivars i Vila-sana acollirà la primera edició de l’Oktobird Fest, una festa pensada per a la divulgació dels espais naturals de Ponent i dels seus ocells. Sota aquest títol, i amb una gran oferta d’activitats per a tots els públics, es pretén apropar i conscienciar de manera lúdica i divertida alhora l’afició per a l’ornitologia i el respecte pels diferents hàbitats i les espècies que s’inclouen en aquests.

L’esdeveniment al propi estany d’Ivars i Vila-sana començarà a les 10 del matí, amb diferents tallers simultanis com un taller d’observació d’ocells, un de sons d’ocells o bé un per a la creació d’estimaocells. A més, també es podrà veure com s’allibera un exemplar de fauna salvatge, a càrrec del Centre de fauna de Vallcalent i els Agents Rurals. A més, els assistents podran veure com en Swen Schmitz Coll, creador de l’Enciclopèdia Mural, pinta el primer ocell a l’estany d’Ivars i Vila-sana així com participar en concursos d’identificació d’ocells o participar en una iniciativa mundial com és la Marató Ornitològica cooperativa (October Big Day).

La proposta inclourà propostes gastronòmiques bavareses però elaborades per productors locals i de proximitat, tot recreant la festa més popular celebrada a Alemanya.

La jornada serà gratuïta per a tothom però caldrà inscriure’s prèviament en els diferents tallers.

Les inscripcions es poden fer a través del web de l’estany d’Ivars i Vila-sana o al web del projecte Espais Naturals de Ponent o bé a través d’aquest enllaç directe.

Activitat impulsada per Espais Naturals de Ponent, la Fundació Plegadis, i el consorci que gestiona l’estany.

MARATÓ ORNITOLÒGICA COOPERATIVA (a partir de 00.00 a 12.30 h)

Activitat enmarcada en el Global October Day. L’Oktobirdfest el farem coincidir amb el Global October Day (GOD) (8 de octubre), que és l’esdeveniment simultani més gran realitzat a nivell mundial per registrar el màxim d’ocells en un sol dia.  El seu objectiu és incrementar la consciència ambiental sobre el valor de les aus i les amenaces que enfronten.

COM PARTICIPAR:
a) Si aneu per lliure >> us haureu de descarregar una aplicació gratuïta, l’EBird, i després afegir totes aquelles observacions fetes durant tot el dia 8 d’octubre (qui no vulgui descarregar-se la App pot enviar les seves observacions al whatsapp següent: 616994030 Sergi Sales)
b) Si feu la marató amb el Sergi Sales, us trobareu el dia 8 d’octubre a les 8.00 h a cal Sinén. Es visitaran diversos espais naturals amb vehicles propis i, sobre les 12.30 h es tornarà al lloc d’origen per a continuar gaudint de l’oktobirdfest i participar de la gran “Festa Bavaresa”, una oportunitat per a poder-se relacionar amb els altres grups participants i fer-ho de la millor manera possible: Llonganisses i cervesa artesana de les nostres terres.

 

TALLERS ORNITOLÒGICS (PER A TOTS ELS PÚBLICS).De 10.00 a 12.00 H

1.Taller d’estimaocells
2.Joc d’observació d’ocells.
3.Memory ornitològic

DINAR BAVARÈS (opcions vegetarianes)

 

 

 

Compartir: