PlastiXnatura: el joc de retirar plàstics dels espais naturals

Icona data

diumenge 21 febrer 2021

10:00h fins 13:00h

Icona lloc

Riera de la Selva a l’alçada de la Creu Coberta, a la Selva del Camp (Baix Camp)


Associació Cen

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Suma't al joc PlastiXNatura i lluita contra els plàstics als espais naturals!

El projecte plastiXnatura té com a objectiu sensibilitzar centres educatius, empreses, administracions i la ciutadania en general sobre la problemàtica de la contaminació per plàstics per tal que adoptin mesures per reduir la contaminació per plàstics a la natura i minimitzar així els seus impactes negatius sobre els ecosistemes, la biodiversitat, el paisatge i la salut humana.

L’activitat consta d’un taller i una actuació de recollida de residus.

En el taller de sensibilització participatiu es tractaran diferents aspectes relacionats amb la utilitat i els riscos dels plàstics,  com els diferents tipus de plàstics, les seves característiques i usos, la degradació, el reciclatge, els riscos de la contaminació i mesures de prevenció.

Seguidament, es farà una recollida de residus gamificada que consistirà en fer una competició per equips en la que guanyarà l’equip que reculli més residus. Separarem els residus en les diferents fraccions per facilitar el seu reciclatge i, a més, separarem els plàstics de la fracció envasos per valorar la importància d’aquests materials.

 

L’activitat es realitzarà a la Riera de la Selva a l’alçada de la Creu Coberta, a la Selva del Camp (Baix Camp).

PlastiXnatura s’organitza en col·laboració amb Al Camp Residu Zero, Catalunya Clean Up Challenge i l’Ajuntament de la Selva del Camp.

El joc del projecte plastiXnatura està en fase de proves.

Vols participar?

Fes clic AQUÍ

 

 

Compartir: