Recuperació del bosc de ribera a Sant Feliu de Pallerols

Icona data

dissabte 9 abril 2022

Icona lloc

Els arbres d'en Casals

Sant Felliu de Pallerols


Fundació Emys

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Recuperació del bosc de ribera a Els arbres d'en Casals a Sant Feliu de Pallerols

Els boscos de ribera estan formats per espècies que creixen al voltant de zones humides: cursos fluvials i espais inundables. En situar-se al costat dels rius aquests boscos formen una galeria que bloqueja parcialment l’entrada de la llum del sol i permeten que es mantingui durant tot l’any el clima humit característic d’aquestes zones, afavorint la creació d’hàbitats rics a nivell de flora i fauna.  Aquests boscos són també una bona protecció davant les riuades i els efectes de l’erosió natural de l’aigua sobre el terreny. Les seves arrels consoliden la riba del riu i ajuden a reduir la velocitat de l’aigua, permetent que hi hagi una millor infiltració d’aigua cap al sòl i una major disponibilitat d’aquest recurs.

Al municipi de Sant Feliu de Pallerols, l’Ajuntament juntament amb l’Agència Catalana de l’Aigua i Fundació Emys, està tirant endavant un projecte que inclou la recuperació del bosc de ribera al seu pas pel  municipi. En aquest sentit ja s’han dut a terme diverses desbrossades de flora invasora en punts concrets i la seva substitució per l’hàbitat típic d’aquest espai, la verneda, un hàbitat d’interès comunitari (91E0) actualment en regressió. Al mateix temps es pretén potenciar la vegetació de ribera en altres indrets del municipi.

És per això que us convidem a participar en la recuperació d’un espai municipal en una jornada de voluntariat per tota la família.

A continuació et facilitem l’informació necessària per la jornada:

Data: 09/04/2022
Horari: de 10:00H a 13:00H
Punt de trobada: Els arbres d’en Casals (Sant Feliu de Pallerols)

Lloc on tindrà lloc l’acció de voluntariat: Sant Feliu de Pallerols
Hora de trobada: 10:00h
Material necessari: Roba i calçat còmode i segons la climatologia prevista, pala o aixada, aigua i esmorzar

 

Inscripcions en aquest enllaç

Compartir: