Ritme natura finestra

Ritme Natura des de casa

Icona data

dimarts 30 juny 00:00h - dissabte 31 octubre 00:00h

Icona lloc

des de la finestra de casa teva


Ritme Natura

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Observa els canvis a la natura des de la finestra de casa

Des de la finestra, balcó, terrassa o jardí #JoEmQuedoACasa es poden fer observacions sobre #fenologia importants i interessants!

Quins arbres o plantes veieu florits?  O amb les fulles brotant?  Algú veu orenetes o falciots? Algú sent alguna puput?

Consulta aquí la llista d’espècies que pots observar.

El canvi climàtic altera el ritme de la natura o fenologia. A la primavera les plantes floreixen abans, els arbres broten abans, les orenetes arriben abans… A la tardor les fulles cauen més tard, els fruits maduren abans… El canvi climàtic fa que els ocells canviïn de lloc on viure i també la seva abundància. Les papallones volen en moments diferents. Fins a quin punt està passant tot això?

Hi ha alguna manera d’ajudar els científics a recopilar aquesta informació fàcilment per estudiar-ho? Es pot fer de manera individual?

Això  és Ritme Natura.

La fenologia és l’observació dels canvis estacionals en les plantes i els animals, tals com la floració, l’aparició d’insectes i la migració de les aus. Els canvis en els ritmes de la natura donen molta informació als científics sobre els efectes que el canvi climàtic produeix sobre els ecosistemes naturals, però calen sèries temporals llargues, homogènies, validades i ben repartides geogràficament per tot el territori.

Es necessiten ciutadans amants de la natura que vulguin aprendre a fer observacions fenològiques i ajudar els científics a estudiar els impactes del canvi climàtic sobre les plantes, els animals i els éssers vius en general.

Més informació: info@ritmenatura.cat

Compartir: