Segona jornada de debat Conservatori del Litoral “Cap a una conservació urgent del litoral Català”

Icona data

divendres 29 juliol 2022

16:00h fins 21:00h

Icona lloc

Auditori Josep Irla

Girona


SOS Costa Brava

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Vam aconseguir el Pla Director de la Costa Brava, i ara estem decidits a fer engegar el #ConservatoriLitoralCatalà: Per comprar terrenys amenaçats Amb la recaptació de la taxa turística Per conservar i gaudir del litoral Participa a la jornada del 29/07 i fes-ho possible

La Llei 8/2020 de protecció i ordenació del litoral inclou el compromís de crear el Conservatori del Litoral de Catalunya en el termini d’un any.

Aquest organisme tindrà com a missió l’adquisició i preservació de terrenys costaners de valor natural i paisatgístic amenaçats per plans i processos urbanístics, i dotar Catalunya d’una xarxa de zones naturals de titularitat pública al litoral.

Volem debatre en aquesta jornada sobre el Conservatori del Litoral i volem exposar les possibles característiques d’aquest organisme.

Programa

15.45h – Acreditacions.

L’acte serà presentat per Josep Lladó, membre de la comissió de treball del Conservatori de SOS Costa Brava.

16.00h – INAUGURACIÓ DE LA JORNADA, a càrrec del president de SOS Costa Brava, Sergi Nuss

16.15h – “El caos urbano y paisajístico, el mayor fracaso de la democràcia” a càrrec d’Andrés Rubio, periodista, va ser cap de secció de cultura del diari “El País” i cap del suplement “ El Viajero” autor de España Fea.

16.45h – El funcionament de “Le Conservatoire du Litoral” a França, a càrrec de Arnaud Graves, delegat de la riba Canal de la Mànega – Mar del Nord (Rivages Manche Mer du Nord).

17.15h – Le Conservatoire vist des de la banda científica, a càrrec de Purificació Canals, biòloga i presidenta de MedPAN.

17.45h – La situació a la Costa Brava, el model de Conservatori que defensa SOS Costa Brava. Eduard de Ribot, advocat i portaveu de SOS Costa Brava.

18.15h – La proposta de Conservatori de la Generalitat amb Ferran Miralles, coordinador de la planificació d’estratègies en els territoris de muntanya de la Generalitat de Catalunya.

18.45h – Pausa – cafè.

19:15h – Taula rodona – “Com ha de ser el Conservatori del litoral de Catalunya”. Modera: Eduard de Ribot, advocat i portaveu de SOS Costa Brava.

Participants:

Marc Vilahur – D. G. de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.
Jesus Fierro – D. G. de Polítiques de Muntanya i del Litoral de la Generalitat de Catalunya.
Cristina Sànchez – Presidenta de la Xarxa per a la conservació de la Natura.
Jordi Colomí – Alcalde de Torroella de Montgrí.
Josep Ferrés – Arquitecte, president de Salvem el Golfet.

20.15h – Torn de preguntes per part del públic.

21.00h – Cloenda.

Inscripcions en aquest enllaç La inscripció és gratuita però obligatoria.

 

Compartir: