divendres 30 setembre 2022
boscos de Catalunya
totes
Ajuda’ns a saber on hi ha arbres afectats per Sequera i com d’afectats estan.
Descarregueu la nostra app mòbil o entreu a Alerta Forestal i envieu-nos fotos horitzontals de paisatges forestals afectats per sequera
Com ha de ser la foto que ens enviïs?
Si segueixes les següents recomanacions a l’hora de fer les fotos, les teves observacions seran de molta utilitat per a la nostra recerca:
Quan trobis un bosc amb fulles marronoses, activa el GPS del mòbil. Si no vols o no pots activar-lo, sempre pots localitzar després el punt sobre el mapa.
Fes una fotografia de paisatge on es vegi tot un bosc amb arbres marronosos, afectats per la sequera.
Per defecte, fes la foto horitzontal.
Només si consideres que una foto vertical ajudaria a veure millor l’abast de l’afectació, fes-la en aquest sentit.
Obre el web-app per entrar les dades, escull l’alerta #Sequera i segueix les indicacions per pujar la teva observació. Si tens dubtes de com fer-ho, consulta les nostres instruccions.
_____
ALERTA FORESTAL és un projecte del CREAF que té l’objectiu d’ analitzar l’estat de salut actual dels boscos catalans i preveure per mitjà de models de simulació com serà l’estat de salut d’aquests boscos en el futur, tenint en compte el canvi climàtic i altres canvis ambientals que s’estan produint a escala global i local. Això és clau per preveure com aquests canvis en la salut dels boscos poden afectar la salut de les persones.
Entitats i persones voluntàries estan convidades a formar part d’aquest projecte, que té la voluntat d’implicar la societat i la classe política en els processos de planificació territorial, per aconseguir fer els boscos més resilients als efectes de les plagues, els incendis, les sequeres i altres pertorbacions.
Busquem trobar imatges de boscos a les que es puguin apreciar la presència de processionària, amb les bosses d’origues o amb indicis de com han menjat una bona part de les fulles; fotos de boscos amb arbres marronosos, afectats per la sequera, i fotos amb arbres caiguts per la ventada. Els voluntaris i voluntàries poden pujar les fotografies, preses des de la terra durant les seves excursions o passejades, o amb un dron, geolocalitzar-les, adjuntant dades com la data o el grau d’afectació que representen.
La informació aportada queda recollida en un mapa, i passa a formar part dels estudis del CREAF sobre els problemes de salut dels boscos, i en especial, ajudar a elaborar els mapes de predicció sobre la salut futura.
Existeix un vincle entre la salut dels boscos, la societat i la salut de les persones, i aquest és l’objecte del projecte “Boscos Sans per a una Societat Saludable“, en el que s’emmarca Alerta Forestal.
Compartir: