Seguiment d’ocells al Parc de Diagonal Mar

Icona data

diumenge 18 desembre 2022

10:00h fins 12:00h

Icona lloc

Parc de Diagonal Mar

Barcelona


SEO BirdLife

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Descobreix els ocells de la ciutat, quina informació ambiental ens donen i com pots implicar-te com a voluntari/a ambiental.

Matinal de seguiment d’aus que visiten el Parc de Diagonal Mar a la ciutat.

Els ocells no només habiten boscos, camps, prats i muntanyes. També es poden observar moltes espècies enmig de nuclis i ciutats habitats. Com més divers sigui l’entorn, més espècies hi viuen. Si hi ha les arbres i arbustos autòctons ,  llàmines d’aigua i refugis,   el nombre d’espècies d’ocells que poden trobar augmenta de manera espectacular.

La presència d’aus en la ciutat està relacionada amb la salut de la ciutat.  Fer-ne el seguiment de les espècies és imprescindible per estudiar les aus, que actuen com a bioindicadors donant informació sobre la salut ambiental de la ciutat, i, alhora, per poder poder oferir propostes de millora en la biodiversitat de la ciutat .

El Parc de Diagonal Mar és un dels parcs amb més espècies d’aus de la ciutat.  S’hi poden comptar més de cent cinquanta espècies. Ocells que s’aturen al parc a descansar dels seus llargs viatges migratoris o a hivernar, com el mosquiter .També hi habiten aus aquàtiques sedentàries com l’esplugabous (Bubulcus ibis), el bernat pescaire (Ardea cinerea) i el martinet blanc (Egretta garzetta), que aprofiten els peixos exòtics dels llacs d’aquest parc per alimentar-se. L’oca comuna (Anser anser), l’ànec collverd (Anas platyrhynchos) i la polla d’aigua (Gallinula chloropus) també es troben en aquest parc, i les dues últimes s’hi reprodueixen. comú (Phylloscopus collybita) i el rossinyol bord (Cettia cetti), o gavines, com la gavina corsa (Larus audouinii) i la gavina capnegre (Ichthyaetus melanocephalus).

Punt de trobada: Davant dels tobogans

Per assistir escriu a info@voluntariatambiental.cat o envia un whatsapp al 649671163

Compartir: