Setmana de la Pedra Seca

Icona data

divendres 25 novembre 00:00h - diumenge 4 desembre 00:00h

Icona lloc

Catalunya, Balears i Comunitat Valenciana


Setmana de la Pedra Seca

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Descobreix aquest element del paisatge, connectat amb la natura, i declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO, participant a les visites, formacions i jornades de voluntariat.

La Setmana de la Pedra Seca busca donar visibilitat a aquest element patrimonial estretament lligat al territori i contribuir a la seva preservació.

Participa a les visites, tallers, formacions i crides de voluntariat  per posar en valor el patrimoni de la pedra seca. Totes les activitats confirmades, així com el calendari i mapa d’actes poden consultar-se al web oficial de l’esdeveniment: www.setmanapedraseca.cat

El termini d’inscripcions d’activitats continuarà obert fins al 18 de novembre de 2022. La convocatòria està oberta a institucions, entitats públiques i privades, col·lectius i grups de voluntaris i voluntàries vinculades al manteniment i difusió del patrimoni i/o l’ofici de la pedra seca. El formulari d’inscripció pot trobar-se també al web de l’esdeveniment.

La Setmana de la Pedra Seca de 2022, del 25 de novembre al 4 de desembre, coincidirà amb el 4rt aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

__

La Setmana de la Pedra Seca neix l’any 2020 impulsada per ADRINOC, Associació per al desenvolupament rural integral, a través del projecte de cooperació COL·LABORAxPAISATGE. Aquest compta amb l’assessorament de l’Observatori del Paisatge de Catalunya i la col·laboració de l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional. A més de la participació de cinc grups d’acció local  d’arreu del territori català: el Consorci Leader Desenvolupament Rural del Camp, el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, l’Associació Leader de Ponent, el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre – Terra Alta i l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. El projecte compta també amb un soci a la Catalunya Nord (França), el Parc Natural Regional del Pirineu Català, que gestiona el GAL Terres Romanes en Pays Catalan.

Després d’impulsar i organitzar dues exitoses edicions del projecte, ADRINOC passa el relleu a l’Ajuntament de Torrebesses i l’Associació de Micropobles de Catalunya; que des d’aquest 2022 assumeixen el repte de liderar el projecte.

 

Compartir: