Fundació Miranda voluntariat

SOS!! Actuació urgent de Voluntariat ambiental al Catllaras: retirada de seneci del cap al Pla de l’Orri

Icona data

diumenge 7 novembre 2021

09:30h fins 16:30h

Icona lloc

Pla de L'Orri

Castell de L'Areny


Fundació Miranda

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Convoquem a tot el voluntariat de la Fundació, i a qui es vulgui sumar, a una jornada per retirar del Pla de L'Orri la planta invasora sud-africana seneci del Cap. Varem fet 3 actuacions a l'estiu molt productives però és necessari fer accions de control i reforçament de l'acció mensualment. És proposa una acció ara al novembre i, mentre l'hivern ens deixi, continuar fins que sigui possible.

El seneci del Cap és una planta originària d’Àfrica del sud i va ser introduïda de forma accidental a través de llana importada. La seva presència comporta problemes sobretot per a la ramaderia, ja que és una planta tòxica per al ramat. Tot i que normalment no se la mengen, si envaeix un prat els ramats ja no es poden alimentar i, per tant, la zona queda inservible.
A més els voluntaris que no coneguin la Finca Seu del Projecte al Pla de l Orri (PEIN Serra de Catllaràs, Alt Berguedà) tindran aquest dia una molt bona oportunitat.
La idea és que arribem ben d’hora al matí i passem tot el dia junts fins a la tarda. Cadascú ha de portar el seu pícnic. La Fundació convida a coca amb xocolata!
Haurem d’organitzar grups per pujar totes juntes puntuals a les 9:30h, des del poble (Bar La Marieta – Sant Julia de Cerdanyola)  fins a la finca (mitja hora de pista forestal, ok per 4×4, no per cotxes alts) compartint els cotxes per sostenibilitat i per evitar pujar amb més vehicles dels necessaris, donat que anem a una Reserva de fauna salvatge i Reserva Natural Privada.
Ens agradaria molt que totes les voluntàries de la Fundació, sense excepció, participen en aquestes jornades, totes hem d’ajudar a fer aquesta feina tan important per la pastura i els èquids del Pla de L’Orri.
Necessitarem les confirmacions almenys 48 hores abans (2 dies) per poder organitzar tota la logística.
Gràcies i salutacions.
#voluntariatambiental #voluntariat #natura #especiesinvasores #especiesexotiques #fundaciomiranda #freehorsesfundation

Observacions

http://mediambient.gencat.cat/web/.content/home/ambits_dactuacio/patrimoni_natural/especies_exotiques_medinatural/llista_sp_catalogades/flora/fitxes/Senecio_inaequidens_39.pdf

Compartir: