Voluntariat a la platja d'Altafulla

Voluntariat a la zona humida del Vinyet a la platja d’Altafulla

Icona data

dissabte 6 novembre 2021

10:00h fins 13:00h

Icona lloc

El Vinyet, Roca del Gaià

Altafulla


Associació Mediambiental La Sínia

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Jornada de voluntariat ambiental a la Roca del Gaià, a les platges de Altagulla i Tamarit

Voluntàries i voluntaris!

Us esperem el proper dissabte 6 de novembre a la jornada de Voluntariat Ambiental que hem organitzat al Vinyet. #ViuLaPlatja

Serà un matí ple d’activitats, on aprendrem més sobre com podem millorar la gestió de les nostres platges per tal d’afavorir el seus ecosistemes.

Participa-hi amb inscripció prèvia a: voluntariat@riugaia.cat

__

Les dues platges, Tamarit i Altafulla, visualment estan separades per la Roca de Gaià, encara que ambientalment, formen part de la plana de Tamarit i de l’antiga desembocadura del riu Gaià. Tot aquest espai està situat al municipi de Tarragona però amb un bon veïnatge d’Altafulla. En aquest entorn, els darrers anys s’estan promovent accions de voluntariat ambienta i de conservació dels sistema dunar i que any rere any, tenen molt èxit de participació i que poc a poc, estan millorant ambientalment aquest entorn.

Destacar la col·laboració dels dos Ajuntaments, Tarragona i Altafulla, que treballen conjuntament per la millora d’aquests espais.

Pel que fa a la platja de Tamarit, l’Associació Mediambiental la Sínia i l’Ajuntament de Tarragona, impulsen des de fa forces anys un acord de custòdia mitjançant un conveni que es renova anualment. Es realitzen diferents tasques de conservació d’aquest entorn natural i de voluntariat ambiental.

Pel que fa a la platja d’Altafulla, a l’alçada de la zona humida del Vinyet, en els darrers anys s’ha eliminar una aparcament il·legal damunt de la platja, i s’ha anat consolidant activitats de voluntariat ambiental sota l’eslògan “Viu la platja!”. També s’hi realitzen diferents tasques de conservació de la delimitació del sistema dunar. Tot aquest projecte, ha estat reconegut dins del programa de Platges Verges impulsat per Ecologistes en Acció.

Compartir: