SUNCINE Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient: inscripcions de documentals fins al 31 de juliol

Icona data

dimecres 3 novembre 00:00h - dijous 11 novembre 00:00h

Icona lloc

Cinemes Girona - Filmoteca de Catalunya - Institut Francès de Barcelona i altres poblacions de Catalunya

Barcelona


ACCIONS 3E - SUNCINE

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

SUNCINE és el Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient més antic del món, amb 28 edicions celebrades i seu a Barcelona, Catalunya. SUNCINE és certamen audiovisual que lliura el màxim guardó de la indústria cinematogràfica ambiental mundial, el prestigiós Sol d'Or. Fins al 31 de juliol es poden enviar projectes audiovisuals.

0 | INTRODUCCIÓ L’Associació cultural sense ànims de lucre ACCIONS 3E, convoca i organitza el 28è SUNCINE Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient, que se celebrarà a Espanya i Mèxic del 3 a l’11 de novembre de 2021. SUNCINE, abans conegut per les sigles FICMA, va néixer en 1993 i es posiciona com el Festival de Cinema del Medi Ambient més antic del món i de referència en el seu gènere. En aquesta edició, igual que l’anterior -marcada per la pandèmia-, SUNCINE sol·licita als participants un nou esforç i comprensió amb l’objectiu de no renunciar a promoure, difondre i divulgar abans, durant i després de la celebració del Festival, l’audiovisual ambiental per a poder conscienciar i sensibilitzar sobre l’estat del medi ambient, la biodiversitat i sostenibilitat del Planeta.

1 | PARTICIPACIÓ Podran participar en el 28è SUNCINE totes aquelles produccions realitzades a partir de l’1 de gener de 2020 que tractin sobre diferents situacions i circumstàncies socials i ambientals en qualsevol lloc del món. El Festival s’adapta a les circumstàncies soci-sanitàries i amb la finalitat d’assegurar la celebració de l’esdeveniment i l’accés a tota la programació, realitzará projeccions presencials, en la plataforma geolocalizada del Festival i, en casos puntuals, en la televisió pública. En la pre-selecció es donarà prioritat a aquelles produccions que acceptin estar en la plataforma del Festival.

2 | SECCIONS a) OFICIAL Podran participar documentals de totes les nacionalitats, a partir de 50 minuts de durada, que aspiren al màxim guardó del Festival: el Sol d’Or i un premi de 4000U$S. Es donarà prioritat aquelles produccions que siguin estrenes a Espanya i Mèxic.
b) MIRADES: Podran participar documentals de totes les nacionalitats, ficcions i animacions amb un màxim de 50 minuts de durada, que aspiren al màxim guardó, el Premi MIRADES WWF de 1000U$S en cadascuna de les seves categories: Documental i Ficció/Animació. De les pel·lícules inscrites en aquesta Secció, el Festival proposarà participar als realitzadors en un Programa fora de certamen: SUNCINE EDU, dirigit al públic infantil, familiar i escoles, amb la finalitat de contribuir a l’educació ambiental. c) PLANETA LATINO: Podran participar documentals a partir de 50 minuts de durada de producció d’amèrica llatina y espanyola. El Festival donarà prioritat aquelles que siguin estrena a Espanya i Mèxic. La participació en aquesta Secció no exclou participar en la Secció Oficial del SUNCINE. d) ESPECIALS: Secció no competitiva en la qual podran participar pel·lícules llargmetratges i curtmetratges de qualsevol gènere, nacionalitat i any de producció.

TOTES les produccions inscrites a certamen podran optar, a més, als Premis: CINEMA SOSTENIBLE | HUMAN ECOLOGY (Medi Ambient i Drets Humans) | CLIC del PÚBLIC

3 | INSCRIPCIÓN La inscripció al 28è SUNCINE és GRATUÏTA i podrà realitzar-se fins al 31 de juliol de 2021 mitjançant les següents plataformes: FILMFREEWAY: www.filmfreeway.com FESTHOME: www.festhome.com Per a poder participar en el PREMI PRODUCCIÓ SOSTENIBLE, el productor/realitzador haurà d’emplenar el formulari “PREMI CINEMA SOSTENIBLE” en el menú de la web del Festival. És condició indispensable emplenar la Fitxa d’inscripció (disponible en la web del Festival www.suncinefest.com) i enviar-la per mail a: entry@suncinefest.com . Les fitxes d’inscripció NO SIGNADES no seran considerades vàlides. El Festival comunicarà els resultats de la selecció a través de les plataformes d’inscripció i directament per mail als seleccionats. La selecció oficial es farà pública en la web del Festival i les seves xarxes.

4 | JURAT El Jurat del Festival estarà format per professionals del cinema i del medi ambient per a cadascuna de la seccions a certamen del Festival. El veredicte del Jurat és inapel·lable.

5 | PREMIS El Sol d’Or és el màxim guardó del SUNCINE des dels seus inicis en 1993, sent la més antiga condecoració de la cinematografia ambiental del món. Els Premis del Festival són: ? MILLOR DOCUMENTAL SECCIÓ OFICIAL: serà Premiat amb el Sol d’Or i un premi de 4000U$S ? PREMI MIRADES WWF rebrà un Premi de 1000U$S en cada categoria: documental i ficció. ? PREMI PLANETA LATINO:: s’atorgarà a un documental de producció i/o co.producció España/ Llatinoamèrica. ? PREMI HUMAN ECOLOGY, amb la col·laboració de la distribuïdora internacional Green Film Planet, rebrà un premi de 500U$S ? PREMI “CLIC” DEL PÚBLIC s’atorgarà a la pel·lícula més vista en la Plataforma del Festival. ? PREMIO PRODUCCIÓ SOSTENIBLE: s’atorgarà a la pel·lícula que destaqui per les seves pràctiques sostenibles en el procés de producció. El formulari per a participar podrà trobar-lo en el menú de la web del Festival.

Mès informaciò, Reglaments i fitxa de’inscripció en http://www.suncinefest.com
info@suncinefest.com

Observacions

La inscripció al 28è SUNCINE és GRATUÏTA i podrà realitzar-se fins al 31 de juliol de 2021 mitjançant les següents plataformes:

FILMFREEWAY: www.filmfreeway.com

FESTHOME: www.festhome.com

Compartir: