voluntariat ambiental amb l'associació Cen

Voluntariat ambiental al riu Glorieta, a Alcover: competició de residus i retirada d’invasores

Icona data

diumenge 10 octubre 2021

10:00h fins 13:00h

Icona lloc

riu Glorieta

Alcover


Associació Cen

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Actuacions al riu Glorieta

Estem eliminant els ailants (arbres exòtics invasors) de la Vall del riu Glorieta i al sotabosc hem descobert una gran acumulació de residus que representen una amenaça per la nostra salut i la biodiversitat. A més, al trobar-se a la llera del riu Glorieta podrien ser fàcilment arrossegats riu avall fins al mar i afectar molt negativament la fauna marina. A principis de l’any vinent farem una reforestació de la vegetació de ribera amb voluntariat.

Començarem l’activitat amb el taller del projecte plastiXnatura, que tracta sobre la sobre la problemàtica de la contaminació per plàstic. En aquest taller tractarem aspectes relacionats amb els plàstics com les seves característiques, els usos, la degradació, els riscos per al medi ambient i la nostra salut i mesures per evitar la contaminació. Els continguts d’aquest taller altament participatiu es co-crearan de manera interactiva a través de diversos jocs, presentacions 3D, maquetes, immersions al món microscòpic i reflexions col·lectives.

Seguidament, farem una competició de recollida de residus en la que els diferents equips intentaran recollir el pes de residus més elevat i així alliberar l’entorn natural de l’amenaça dels residus plàstics i els seus sequaços. Separarem els residus recollits en diferents fraccions, fent especial atenció als residus de plàstic, per facilitar el seu reciclatge. Els participants tindran una medalla ecològica i l’equip guanyador s’emportarà un trofeu ecològic.

També donarem un joc de taula plastiXnatura a cada grup que hi participi!

Foto joc

Dia: diumenge 10 d’octubre

Hora:  de 10 a 13 h

Lloc: entorn del riu Glorieta a Alcover entre la Font Fresca i el Pont de Reus

Inscripció (fins divendres 8 d’octubre):

FORMULARI
Els menors d’edat han d’anar acompanyats d’un responsable adult.

Es recomana portar guants, esmorzar, roba i calçat còmodes. Si no tens guants, te’ls donem.

Fins diumenge!

Organitzat en col·laboració amb:

 

Compartir: