Voluntariat pel manteniment dels Boscos Mediterranis de Poblet

Icona data

dissabte 17 novembre 08:00h - diumenge 18 novembre 12:00h

Icona lloc

Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet

Espluga de Francolí


GEPEC - EdC

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Boscos Mediterranis: Jornada de cap de setmana de voluntariat ambiental pel manteniment forestal al bosc de Poblet a les Muntanyes de Prades

Aquest cap de setmana del 17 al 18 de novembre vine a fer de voluntari al bosc de Poblet!

Juntament amb un monitor expert es realitzaran treballs de millora al camí de l’Argentera i el sender de les Cent Fonts. A més, podreu aprendre més sobre el bosc de Poblet, la seva biodiversitat i el seu entorn.

Nosaltres posem el menjar i l’allotjament, tu hi poses les ganes. APUNTA’T!

Informació i inscripcions a secretaria@gepec.cat

  • Punt de trobada: Espluga de Francolí
  • Cal portar roba i calçat de muntanya, i guants de treball
  • Els voluntaris marxaran amb un obsequi i faran una visita guiada a les Coves de l’Espluga dissabte a la tarda.

Per més informació, consulta el PDFclica aquí.

El programa Voluntariat boscos mediterranis, Poblet 2018 neix amb la voluntat de desenvolupar un programa de treball, per tal de donar a conèixer l’espai mitjançant activitats de voluntariat i organitzar accions en el marc de l’espai natural.
És un projecte fruit d’una aliança entre del PNIN de Poblet i el GEPEC-Ecologistes de Catalunya, destinat a endegar una campanya pilot de voluntariat forestal en tot l’àmbit del parc i aproximar-lo als ciutadans, participant en la gestió d’un bosc mediterrani d’alt interès ecològic, especialment el bosc de Poblet, una extensa massa forestal d’àmplia biodiversitat, per tal de conèixer les seves particularitats, la història, la gestió passada,actual i futura. Un moment clau per entendre les repercussions del canvi climàtic i els seus efectes en els boscos mediterranis.

Amb el suport de: Paratge Natural d’Interes Nacional de Poblet i la Generalitat de Catalunya.
Col·laboren: Fundació carulla, Museu Vida Rural, Coves de l’Espluga i el Museu Fassina Balanyà

Observacions

- No calen coneixements de gestió forestal ni de recuperació de camins, simplement ganes de participar en la gestió del bosc.
- L’organització cobreix les despeses d’alimentació i el transport necessari des del punt de trobada fins a les zones de treball.
- La comunitat cistercenca del Monestir de Poblet ens ofereix de manera gratuïta un espai per poder descansar. Oferim la possibilitat de fer un donatiu a la comunitat.
- Cal ser major d’edat per poder participar al projecte.
- Cal dipositar una fiança de 20€/persona per a confirmar la inscripció, que serà retornada un cop finalitzat el voluntariat. La fiança que es diposita és de 20€ sigui l’activitat d’una o vàries jornades.
- La fiança és una manera de comprometre’s a participar en el projecte. La preparació de les jornades comporta una feina prèvia d’organització i de logística costosa.
- Tots els voluntaris rebran un obsequi per part de l’organització per participar en alguna de les jornades.
- Les jornades estan limitades a un màxim de 15 places, quan s’arribi al límit no s’admetran més inscripcions.

Compartir: