15/03/2023

Aquesta primavera faràs voluntariat pels rius?

Ja pots apuntar-te a les formacions del Projecte Rius i descobrir com implicar-te en la inspecció del tram de riu que tu vulguis aquesta primavera.

Crea el teu grup, de mínim 3 persones, localitza el teu tram de riu, i escriu a l’Associació Hàbitats. Podeu ser una família, un grups d’amics, escoles i instituts, empreses, veïnats, o entitats de tot mena, etc.

Quin és el primer pas per formar part del Projecte Rius?

Doncs participar a una de les sortides formatives on podras aprendre com es realitzen les inspeccions

Pots triar entre

  • el 25 de març al riu Francolí a Tarragona
  • l’1 d’abril al riu Llobregat a Sant Andreu de la Barca
  • el 14 d’abril al riu Riudebitlles a Sant Pere de Riudebitlles
  • el 29 d’abril al riu Ter a La Cellera de Ter
  • el 6 de maig al riu Gaià al Pont d’Armentera

Quan es realitzen les inspeccions?

Entre el 15 d’abril i fins el 31 de maig cada grup de voluntariat del Projecte Rius ha de sortir a fer la inspecció física, química i biològica del seu tram de riu. Per fer-la haureu rebut la famosa “carpeta blava” amb el materials necessaris, imprimiu la fitxa de camp i consulteu el Manual d’Inspecció.

El Projecte Rius és una iniciativa de l’Associació Hàbitats que neix l’any 1997 amb l’objectiu d’estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels rius. Fomenta l’apropament de les persones al medi i permet conèixer les característiques dels ecosistemes fluvials, la biodiversitat, els valors ecològics i socioculturals, així com identificar els problemes que els afecten i reflexionar sobre com pal·liar-los.

Mitjançant l’educació ambiental, el foment del teixit associatiu i el treball en xarxa del voluntariat ambiental, el projecte promou la implicació de societat en la gestió dels espais fluvials, engegant i compartint iniciatives per la millora dels rius i de l’entorn de ribera.

Compartir: