29/11/2023

Cada mà és imprescindible – Dia Internacional del Voluntariat 2023

El voluntariat és un fenomen que té l’energia per millorar la societat. Perquè és capaç de fer avançar els processos de canvi del territori on vivim mitjançant pràctiques virtuoses de ciutadania activa. Les persones voluntàries són el cor que fa bategar les entitats ambientals gràcies al seu temps, habilitats i passió per cuidar el seu territori i construir un nou model de societat més justa social i ambientalment.

Cada 5 de desembre se celebra el Dia Internacional del Voluntariat, un dia per donar reconeixement i visibilitat a tot l’esforç i dedicació que moltes persones destinen voluntàriament a la cura i millora en algun àmbit. Concretament en l’ambiental, les voluntàries es preocupen per la defensa i la millora de l’entorn natural que les envolta, així com pels temes relacionats amb la sostenibilitat, l’educació ambiental i la protecció del territori on viuen. Dia a dia, aporten el seu coneixement, el seu temps i les seves mans per restaurar els ecosistemes i impulsar la transició ecosocial.

Volem agrair enormement la dedicació de milers de persones voluntàries d’arreu de Catalunya, que treballeu incansablement per deixar un territori molt millor de com l’heu trobat per les generacions futures, recuperant boscos de ribera, espais fluvials per amfibis i rèptils que veuen com els seus hàbitats es van reduint, conscienciant a la població sobre la importància de la biodiversitat i com gaudir del medi natural sense malmetre’l, i un llarg etcètera de feines, a vegades invisibles, però que ens ajuden a tots a recuperar la natura, de la que en formem part.

En un món ple de reptes -desigualtat, emergència ecològica, injustícia…- tots portem la nostra motxilla. Però on alguns senten una càrrega, altres descobreixen la seva força i troben inspiració per actuar.

Gràcies a tots els que heu fet un pas endavant com a persones voluntàries.

#IfEveryoneDid #IVD2023 #SiTothomHoFes

El tema d’aquest any “Si tothom ho fes…” se centra en l’acció col·lectiva: si tothom s’oferís voluntari, el món seria un lloc millor!

Cada mà és imprescindible, moltes gràcies voluntaris/es ambientals!

#DiaInternacionalVoluntariat  #VoluntariatAmbiental  #IVD2023 #ifeveryonedid 

Compartir: