17/09/2019

Cicle de tardor 2019 “Viu el Voluntariat Ambiental a Barcelona”

Has pensat mai passar a l’acció per la millora del medi ambient?

Vols contribuir amb el teu temps i les teves mans a conservar la natura?

Sabies que existeixen a Catalunya més de 60 entitats ambientals amb les quals pots implicar-te?

Aquesta tardor 2019 la Xarxa per a la Conservació de la Natura organitza un cicle de jornades obertes de voluntariat ambiental sobre diferents temàtiques, en col·laboració amb les entitats ambientals de Barcelona amb projectes de participació. No perdis aquesta oportunitat per implicar-te amb una entitat ambiental!

Tria un dia o una entitat i participa!

Consulta aquí el programa d’activitats.

Per participar a alguna d’aquestes activitats és necessària inscripció prèvia. Inscriu-te aquí.

Amb l’entitat Surfrider, una associació ambiental internacional que actua a Barcelona dedicada a la conservació del medi marí, el dissabte 21 de setembre podrem participar d’una gran recollida de residus a les platges de Barcelona i no només recollir els petits plàstics trobats a la sorra, sinó anar més enllà.

Després de la recollida,  s’analitzaran els residus per tal d’intentar esbrinar el seu origen i així detectar quines són les principals empreses que contribueixen a la contaminació del nostre planeta.

Dissabte, 21 de setembre a les 10h a la Platja de Llevant de Barcelona

El dissabte 5 d’octubre l’Associació Cultural Casa Orlandai organitza a l’Àgora de l’Espai Gardenyes una jornada d’ajardinament per enverdir la zona de l’hort comunitari. L’objectiu final és oferir al barri un lloc de trobada i un espai de participació on es pugui gaudir també d’un entorn més natural, reconnectar amb la natura a la ciutat. A partir de les 12h, l’activitat s’obrirà al barri dins del marc de la Festa Major de Sarrià i s’esperen, sobretot, famílies.

Dissabte, 5 d’octubre a les 10.30h a l’Espai Gardenyes (C/ Cardenal Senmenat sn)

La Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA) fa una crida a l’acció per acabar amb el malbaratament alimentari. El proper 15 d’octubre a la tarda l’entitat proposa una activitat per preparar un pica-pica d’aprofitament amb aliments rescatats, per aprendre trucs d’aprofitament, conèixer l’abast i els impactes del malbaratament alimentari i conèixer de prop l’entitat.

La PAA és una entitat sense afany de lucre que treballa en xarxa amb persones i entitats que promouen una cultura de l’aprofitament dels aliments. És un moviment social i de transformació cap a un model alimentari més responsable i sostenible.

15 d’octubre, a les 16h a l’Espai Consum Responsable (Ronda St. Pau 43-45)

El GAF, Grup d’Acció Forestal, està constituït per membres de DEPANA i un conjunt de persones voluntàries i col·laboradores assessorades per tècnics, que participen en les accions de restauració de zones cremades, eliminació de vegetació al·lòctona invasora, neteja de torrents i en el manteniment del Viver del Bosc de Turull. L’objectiu final es afavorir el millor desenvolupament i la conservació de les comunitats naturals en general i de les forestals en particular.

20 d’octubre, a les 9.30h. El lloc de trobada es farà arribar als assistents un cop feta la inscripció.

Jornada oberta a totes les persones que vulguin col·laborar en el manteniment del Bosc Turull. Es buidarà el compostador comunitari per repartir el compost pel bosc i així aportar nutrients al sòl, que penetraran al llarg de l’hivern, i es faran altres tasques de millora de la biodiversitat del bosc. Cada participant es podrà endur una bosseta de compost a casa, i hi haurà un pica pica.

L’Aula Ambiental Bosc Turull és un equipament municipal situat al Districte de Gràcia, centrat en el coneixement i la protecció del bosc i la biodiversitat i en promoure pràctiques comunitàries envers la sostenibilitat.

9 de novembre, a les 11h a l’Aula Ambiental Bosc Turull (Passeig Turull 2).

L’associació Collserola Verda organitza una jornada de voluntariat a un dels espais que té apadrinats: l’espai de la Font de la Marquesa. Es farà una recollida de deixalles, desbrossament de bardisses, arranjament de la bassa per a amfibis i del camí d’accés, etc.

L’actuació és organitzada per Collserola Verda en conveni amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC), i s’emmarca dins el programa “Col·laborem amb el Parc” del Consorci.

17 de novembre, a les 10h. El lloc de trobada es farà arribar als assistents un cop feta la inscripció.

L’Associació Hàbitats organitza una jornada de voluntariat a l’espai del Pantà de la Foixarda, una finca propietat de l’Ajuntament de Barcelona on es desenvolupa una prova pilot de custodia urbana per a fomentar la biodiversitat. Els voluntaris i voluntàries participaran en la construcció de refugis per a la fauna i en l’adequació de l’espai.

*Data a confirmar

Organitza la Xarxa per a la Conservació de la Natura.

Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Compartir: