22/10/2023

El Grup de Treball de Voluntariat Ambiental es troba a Cubelles per seguir impulsant la participació per la conservació de la natura

Els integrants del Grup de Treball de Voluntariat Ambiental de la XCN van participar a la trobada presencial que va tenir lloc el passat dimecres, 11 d’octubre a Cubelles.

ARBA Litoral va ser l’entitat acollidora de la jornada, la qual va presentar el projecte de recuperació del corredor ecològic del riu Foix a l’entorn de Cubelles, a través del qual s’ha signat un conveni de custòdia fluvial del curs baix del riu Foix amb l’Agència Catalana de l’Aigua i un contracte de custòdia a les Bassetes amb l’Ajuntament de Cubelles. Des de l’entitat realitzen accions de restauració ecològica per recuperar la roureda de Les Bassetes, i accions de voluntariat ambiental com la retirada de plantes exòtiques invasores, la plantació d’arbres caducifolis o de plantes aquàtiques, i el seu manteniment, acotament d’àrees de regeneració. També promouen accions de ciència ciutadana, com el seguiment de la Qualitat del Bosc de Ribera (QBR), o el seguiment de població faunística amb càmera de fototrampeig (gat fer, grans mamífers i micromamífers).

Des de l’Oficina de Voluntariat Ambiental de la XCN es van presentar les diferents línies d’actuació, en l’àmbit de la millora de la qualitat dels projectes de voluntariat ambiental o de la seva visibilització, a través del portal voluntariatambiental.cat.

La trobada va servir perquè els responsables de voluntariat de les diferents entitats es coneguessin, i per posar en comú els reptes i necessitats del voluntariat ambiental a Catalunya. Així, s’ha començat a elaborar un pla de treball per al seu impuls en els propers anys que es seguirà treballant a través de sessions en línia.

Compartir: