19/10/2018
El voluntariat ambiental als parcs naturals es perfila amb un nou pla estratègic
El pla estratègic pel període 2019-2022 té la finalitat de planificar les activitats d’educació i de voluntariat ambiental als 14 parcs naturals de la Generalitat.
Les entitats ambientals plantegen projectes amb accions de voluntariat que permeten les persones compromeses amb el medi ambient implicar-se en la seva protecció. En alguns casos, les entitats demanen participar en els Parcs Naturals. En són un exemple l’Associació La Sorellona, l’Associació Projecte Boscos de Muntanya, l’Associació Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (APNAE) o l’Associació de Voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre, entre d’altres. El pla ordenarà la participació ciutadana en els parcs i les sol·licituds de les entitats per dur a terme projectes en els parcs naturals.
Abasta els 14 espais naturals protegits de la Generalitat, que són els Aiguamolls de l’Empordà, Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’Alt Pirineu, el Cadí-Moixeró, el Cap de Creus, les Capçaleres del Ter i del Freser, el Delta de l’Ebre, els Ports, l’Albera, Mas de Melons i Secans de Lleida, el Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, Poblet, la Serra de Montsant i la Zona Volcànica de la Garrotxa.
En el marc d’una estratègia comuna, cada parc establirà un pla propi amb entitats locals del territori. La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya en formem part en el Grup Assessor per al Voluntariat Ambiental.
Compartir: