18/03/2021

Let’s clean up se celebra del 7 al 9 de maig

Cada any, milions de tones de residus abandonats acaben als oceans, a les platges, als boscos, en general a la natura. La principal causa d’això són els patrons de producció i consum insostenibles de les nostres societats, flanquejats per polítiques de mala gestió de residus i una manca crònica de sensibilitat a la població.

Per reduir l’abandonament de residus a la natura i donar visibilitat al problema, l’EWWW (Setmana Europea per a la Reducció de Residus) promou cada any un Dia Europeu de Neteja, per conscienciar contra el littering (l’abandonament de residus a la natura), anomenat Let’s Clean Up Europe.

Un moviment europeu

En els darrers anys, s’han dut a terme moltes campanyes de neteja a tot Europa per abordar el problema de la brossa.   El Let’s Clean Up Europe pretén incloure totes aquestes iniciatives en un únic gran esdeveniment de neteja arreu d’Europa, amb la participació de tants ciutadans i ciutadanes com sigui possible.

Participant a Let’s Clean Up Europe! i, ajudant a mantenir net l’entorn, els participants poden adonar-se de quants residus s’abandonen a prop d’ells. Aquesta acció ofereix una oportunitat única per iniciar la reflexió sobre el residus, a partir de la obvietat de la seva aparició en espai naturals de tota mena. .

Let’s clean up 2021

La pandèmia, que ens ha fet comprendre la importància de la natura,  també ha de reforçar el voluntat d’organitzar activitats a l’aire lliure. 

  • Si ets una entitat i vols  organitzar una acció de neteja pel Let’s Clean Up del 7 al 9 de maig

ja pots inscriure la teva acció en aquest formulari

Què has de fer per organitzar una neteja? 

  • Identifica un lloc per netejar
  • Activa els teus contactes
  • Registra la seva acció 
  • Promou la  teva acció de neteja
  • Segueix en tot moment les recomanacions de PROCICAT, així com els seus ajustaments del municipi on realitzi l’acció. 

22 de març, Webinar de preparació

L’Agència de residus organitza un webinar per preparar el LCUE el dia 22 de març, on es presentaran experiències, metodologies de recollida de dades, estratègies i recomanacions per fer les accions amb seguretat.  Et pots inscriure en aquest enllaç.

Compartir: