01/12/2022

Passem a l’acció, fem voluntariat ambiental

Cada 5 de desembre se celebra el Dia Internacional del Voluntariat, un dia per donar reconeixement i visibilitat a tot l’esforç i dedicació que moltes persones destinen voluntàriament a la cura i millora en algun àmbit. Concretament en l’ambiental, les voluntàries es preocupen per la defensa i la millora de l’entorn natural que les envolta, així com pels temes relacionats amb la sostenibilitat, l’educació ambiental i la protecció del territori on viuen. Dia a dia, aporten el seu coneixement, el seu temps i les seves mans per restaurar els ecosistemes i impulsar la transició ecosocial.

La restauració dels ecosistemes és necessària per revertir la pèrdua de biodiversitat, fer front a l’emergència ecològica i garantir la vida a la terra. Per això, és necessari i urgent ser conscients de la repercussió que tenen les nostres accions en l’acceleració i augment de problemàtiques ambientals, i passar a l’acció. En aquesta lluita hi trobem totes les persones voluntàries que, conscients de la problemàtica i amb ganes d’actuar, s’apropen a les entitats ambientals oferint el seu temps i esforç per tirar endavant i accelerar els projectes de conservació de la natura.

El voluntariat ambiental participa de manera lliure, organitzada i altruista en la conservació dels recursos naturals i en la millora de la qualitat ambiental, mitjançant la realització d’activitats i programes, que poden tenir tant un vessant d’acció directa sobre el medi, com de sensibilització i de divulgació dels seus valors, donant pautes a la població i promovent la seva participació en les accions i activitats que incideixen en la millora de la situació ambiental.

Gràcies a la col·laboració de persones voluntàries, les entitats ambientals poden realitzar accions i actuacions amb un major impacte en la millora de l’entorn, l’adopció d’actituds respectuoses amb el medi, potenciació de la participació individual i col·lectiva per afavorir la sostenibilitat, i divulgació dels valors relacionats amb la protecció ambiental.

Compartir: