20/10/2022

Quins esdeveniments ambientals no et pots perdre aquesta tardor?

FIRA DE L’ECONOMIA SOCIAL DE CATALUNYA

“I si ets XES i no ho saps?”

Així comença un post a l’Instagram de la Xarxa de l’Economia Social de Catalunya que et recomanem llegir. Tal com et recomanem visitar la Fira de l’Economia Social i Solidària per endinsar-te en un model de democratització de l’economia, l’autogestió del treball, la priorització de les persones per sobre del capital i les relacions basades en la cooperació i la sostenibilitat de la vida.

Barcelona, del 21 al 23 d’octubre.

MES DE LA CIÈNCIA CIUTADANA I LA NATURA

Inclou 14 sortides amb les que poder conèixer i experimentar la participació en projectes de ciència ciutadana vinculats a la natura, totes iniciatives capdavanteres en el sector.

Diversos indrets de Catalunya, del 18 d’octubre al 20 de novembre.

SUNCINE

Cada tardor esperem amb ganes el SUNCINE. La 29º edició del Cinema Internacional de Medi Ambient se celebra enguany del 2 al 9 de novembre, a Barcelona, però també en format multipantalla.

A la inestimable ajuda del cinema en la difusió de la consciència ambiental se suma, en aquesta edició, la dels i les esportistes compromesos amb el medi ambient. Ja ho diu el lema, que enguany el festival preten marcar “Un gol pel planeta”

Barcelona, del 2 al 9 de novembre.

SETMANA EUROPEA PER LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

La paraula clau d’aquesta celebració és “prevenció”. I la temàtica central de l’any és la d’una moda pensada i dissenyada per mitigar el drama dels residus tèxtils, que, darrere els plàstics, estan fent saltar totes les alarmes.

A la Setmana tenen cabuda accions de tota mena, potser algunes més a prop de la remediació del mal ja fet que de la prevenció. I d’altres que miren d’anar a la base: no generar residus. Com recorda el lema d’enguany, generar residus està “passat de moda”.

Pots crear la teva acció o participar a les que existeixen. Consulta el programa en aquest enllaç.

Tot Catalunya, del 19 al 28 de novembre.

SETMANA DE LA PEDRA SECA

Saps que la tècnica de la pedra seca és patrimoni immaterial de la humanitat declarat per l’UNESCO?

És la tècnica més antiga que ha fet servir la humanitat, i també la més respectuosa amb l’entorn. Les construcions de pedra seca tenen un valor paisatgístic, cultural i patrimonial. I ambiental, perquè aquesta tipologia de construcció actua com a hàbitat i refugi per a un gran nombre d’espècies, algunes d’elles amenaçades.

Per això, com cada any, us convidem a participar en la Setmana de la Pedra Seca, ja sigui proposant una acció o assintint a una de les diverses jornades de voluntariat del programa.

Tot Catalunya, del 25 al 4 de desembre.

GIVING TUESDAY A DONANT AMBIENTAL

Molts ens preocupem, ens informem i ens impliquem en el medi ambient tot l’any. Però a final de novembre arriba un moment especial per mostrar el nostre suport a les entitats ambientals que dia a dia estan treballant pel bé comú, recuperant espais naturals, protegint hàbitats i espècies, amb el teu suport i el de milers de voluntaris i voluntàries ambientals.

El 29 de novembre és un dia per donar. Un dia per ser Donant ambiental.

Compartir: