15/09/2023

Tardor sostenible: 10 cites ineludibles per a amants de la natura

1.PARKING DAY i SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE

Uneix-te a aquest moviment que porta el debat sobre l’espai i la salut públiques en les ciutats a la era de la sostenibiltat i les amenaces del canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat. Troba les intervencions de Parking Day el 15 de setembre a Barcelona, Sabadell o Terrassa o crea una en la teva ciutat. Continua les reflexions sobre mobilitat amb els actes previstos per la Setmana de la Mobilitat Sostenible, del 16 al 22 de setembre.

2. CICLE DE CINEMA AMBIENTAL MARÍ

Cicle de cinema de mediambient “Posidònia a la Fresca“, el 15 i 16 de setembre a Mataró amb l’associació Posidonia 2021

3. DELTA BIRDING FESTIVAL

Del 22 al 24 de setembre torna el Festival de Ornitologia Delta Birding Festival al Delta de l’Ebre. Es pot participar a les sessions i les sortides i també col·laborar com a voluntari/ària.

4.INSPECCIONS DE TARDOR DEL PROJECTE RIUS

Vols incorporar-te al Projecte Rius aquesta tardor? No et perdis les sortides formatives i crea el teu grup de voluntariat. Ser voluntari o voluntària del Projecte Rius significa apadrinar un tram de riu o riera per fer-ne seguiment ecològic i vetllar per la seva conservació.

5. CONGRÉS DE CONSERVACIÓ DE LA NATURA

Del 2 al 4 d’octubre se celebra a Guardiola de Berguedà el Congrés de Conservació de la Natura. El congrés abordarà temàtiques com l’agroecologia, el rewilding, la restauració fluvial i la custòdia marina, el pastoralisme o la bioeconomia, sense oblidar les estrategies de suport a la conservació com la comunicació ambiental i les bones pràctiques en les iniciatives de custòdia.

6. LA JORNADA GASTRONÒMICA DE LES PLANTES OBLIDADES

El 7 d’octubre a Igualada se celebra aquesta trobada promoguda per Eixarcolant, on poden aprendre i gaudir de les espècies silvestres i de les varietats autòctones, amb tallers, sortides i xerrades: en total més de 100 activitats d’etnobotànica per a tots els públics.

També es pot col·laborar amb l’esdeveniment fent de voluntari/ària.

7. FESTIVAL RESIDU ZERO

Trobada a Palo Alto a Barcelona per compartir solucions innovadores, accelerar els canvis cap a una Societat Residu Zero i treballar pel benestar i benviure de la societat del futur. El 26 i 27 d’octubre. Pots assistir com a públic o col·laborar com a voluntari/ària de l’esdeveniment.

8.FESTIVAL DE CINEMA DE MEDI AMBIENT SUNCINE

Celebra el 30 aniversari del Festival de Cinema de Medi Ambient més antic del món, el SUNCINE – abans FICMA- , del 2 al 10 de novembre, a Barcelona i també en format multipantalla.

9.SETMANA EUROPEA PER LA REDUCCIÓ DELS RESIDUS

Enguany posa el el focus en un element clau en la generació de residus, l’element més habitual de tota recollida de residus abandonats en espais naturals: els envasos!

Tot i els nombrosos missatges de conscienciació dels darrers anys, la generació total de residus d’envasos a la UE va augmentar de 66 a 78,5 milions a la UE entre 2009 i 2019 : 173 kg per habitant.

Crea la teva acció o participa en les accions programades del 18 al 26 de novembre per la Setmana europea per la reducció dels residus a Catalunya.

10.SETMANA DE LA PEDRA SECA

Del 24 de novembre al 3 de desembre se celebra aquest esdeveniment que posa en valor aquest patrimoni natural i cultural característic dels nostres paisatges: la pedra seca.

Compartir: