12/12/2018

Recull de les jornades de presentació del portal a Barcelona

Moltes gràcies a les persones assistents a les jornades de presentació del portal voluntariatambiental.cat de Barcelona. No vas poder assistir per qualsevol motiu?

No pateixis, segueix llegint!

Durant les últimes setmanes van tenir lloc les dos jornades de presentació del portal voluntariatambiental.cat, on vam poder conèixer les diferents possibilitats per implicar-se en la conservació de la natura i el medi ambient.

A través d’unes imatges on es podien observar diferents problemàtiques ambientals (espècies invasores, incendis, dificultat de mobilitat sostenible, contaminació, pobresa energètica, canvi climàtic, residus, malbaratament alimentari, etc.) les persones assistents reflexionaven sobre el seu impacte. Això va portar a la identificació de la participació a la societat com una via per prendre part en la resolució d’aquestes problemàtiques.

El voluntariat ambiental, englobat com una forma de participació en l’àmbit de les associacions, és una via per implicar-se en la conservació del medi ambient en el marc d’un projecte organitzat per una entitat.

D’aquestes problemàtiques van sorgir possibles àmbits d’actuació, com per exemple hàbitats i biodiversitat, mobilitat, residus i malbaratament alimentari, energia o canvi climàtic. Dins de cada àmbit es van proposar algunes entitats que treballen per mitigar aquestes problemàtiques ambientals o prevenir-ne d’altres, i tot seguit es van explicar les formes de participació en els seus projectes de voluntariat ambiental.

A més a més, vam tenir la sort de comptar amb 2 entitats cada jornada, les quals ens van ajudar a conèixer de forma directa com implicar-nos en la seva tasca:

–          El divendres 30 de novembre, la Gloria Arribas del Parc de Collserola i la Lara Saiz del Bosc de Turull van compartir amb nosaltres les formes de participació tant a tot l’àmbit del Parc de Collserola, com al bosc urbà de Turull, situat al barri de Vallcarca de Barcelona.

–          El dimarts 4 de desembre, l’Abel Julien de l’ICO (Institut Català d’Ornitologia) i la Sandra Bernal del Centre de la Platja de Barcelona (acompanyada d’integrants de Surfrider i Pure Clean Earth) ens van explicar dos maneres d’implicar-se a través de la ciència ciutadana amb ocells, o de la neteja de residus de les platges i el fons marí de Barcelona.

Si voleu més informació sobre com implicar-vos en el voluntariat ambiental, no dubteu en escriure a oficinavoluntariat@xvac.cat amb els vostres dubtes, o trucar al 932 19 50 80 de dimarts a divendres de 9h a 14h.

 

Per saber-ne més:

Parc Natural de Collserola

Participa al Parc de Collserola amb l’associació “Collserola Verda”

http://collserolaverda.cat/

 

Aula Ambiental Bosc de Turull

 

Projectes de ciència ciutadana amb l’ICO

www.ornitologia.org

Webs de ciència ciutadana d’ocells:

www.ornitho.cat

www.nius.cat

Si observes diferents aus al teu jardí o als espais verds per on circules en el teu dia a dia, entra en aquesta web i selecciona de manera molt fàcil i ràpida els ocells que has detectat:

Ocells dels jardins

 

Xarxa de Neteja del Fons Marí de Barcelona

Surfrider

Pure Clean Ocean

 

Compartir: