10/05/2019

Torna el Let’s Clean Up Europe

El cap de setmana del 10-12 de maig tindrà lloc a Catalunya nombroses accions de neteja de residus dels espais naturals. El Let’s Clean Up Europe és una campanya europea que se celebra durant un cap de setmana a l’any des de fa 6 anys.

L’objectiu és conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

Nombroses entitats ambientals del territori es sumen aquesta edició a la campanya, i per participar com a voluntari/a en una neteja, només heu de consultar la llista d’activitats, escollir-ne una i posar-vos en contacte amb els organitzadors.

Al portal de voluntariat ambiental hem fet un recull d’algunes d’aquestes activitats:

I no us perdeu la Festa Final de la Ultra Clean Marathon el dissabte 11 de maig!

Tot un matí (entre les 9h i les 11h) de neteges de residus a les platges de Barcelona, on es podrà participar a fins a 16 punts de neteja, per després caracteritzar-los i valorar l’origen de cada tipus de residu.

A més, comptarem amb entitats com Submon, Pure Clean Earth o Surfrider, que oferiran xerrades per tots els públics sobre els residus al mar i la importància de les activitats participatives de neteges del litoral per involucrar la ciutadania en la prevenció d’aquests residus.

 

 

Compartir: