14/09/2021

VoluntaRius: què significa per tu ser voluntari/a ambiental pel Besòs i la seva conca?

VoluntaRius és un projecte que vol posar en valor les persones que s’impliquen en la protecció del riu Besòs i els rius de la seva conca, una superfície de 1.038 Km² i 530 km de rius i rieres.

L’estudi proposa un qüestionari, que cal contestar abans del 20 de setembre, destinat a totes aquelles persones que s’han mobilitzat pel riu des de les diverses entitats.

La reflexió parteix del fet que la Directiva Europea Marc de l’Aigua reconeix la dimensió social dels rius i advoca per una participació activa de la ciutadania en els plans de gestió fluvial. 20 anys després de la seva implementació es considera que queda molta tasca pendent per incentivar la participació ciutadana i promoure un model de participació que parteixi des de la ciutadania, plenament corresponsabilitzada en la gestió del paisatge fluvial.

VoluntarRius neix de la col·laboració entre el Grup de Recerca Community-based Urbanism, format per investigadors de la UIC Barcelona School of Architecture, amb investigadors dels Grups de Recerca  PsicoSAO (Psicologia Social, Ambiental i Organitzacional) i GRICS (Interacció i Canvi Social) de la Universitat de Barcelona.

Has fet voluntariat ambiental a la conca del Besòs els últims anys?

Participa a l’enquesta explicant com ho fas, perquè ho fas i com et fa sentir.

Compartir: