23/03/2020

Fes voluntariat ambiental des de casa!

Donada la situació excepcional que estem vivint, totes les activitats a l’aire lliure, incloses les de voluntariat ambiental, s’han cancel·lat per tal d’evitar la propagació del virus COVID-19 i les seves conseqüències en la salut de les persones.

Per aquest motiu, almenys durant els mesos de març i abril 2020, no es publicaran activitats puntuals de voluntariat ambiental al web.

Tot i les dificultats del moment actual, són moltes les entitats ambientals que han publicat diferents iniciatives per poder continuar gaudint i coneixent la natura que ens envolta, sobretot la que tenim més a prop.

Diferents entitats han proposat, des de les seves xarxes socials, compartir les observacions de natura que podem fer des de les finestres i balcons de les nostres llars.

A continuació et presentem un recull de les diferents iniciatives:

Ritme Natura des de casa

Quins arbres o plantes veieu florits?  O amb les fulles brotant?  Algú veu orenetes o falciots? Observa els canvis en la fenologia de la flora que pots veure des de la finestra o balcó de casa teva i comparteix-ho amb Ritme Natura a través de la app Natusfera.

Naturalisme des de casa

Des de l’entitat naturalista de Sabadell, l’ADENC, proposen omplir les xarxes socials amb la natura que podem observar des de casa amb el hashtag #NaturalismeDesdeCasa

#JoEmQuedoACasa… observant la natura!

L’Institut Català d’Ornitologia (ICO) ens convida a observar i compartir totes les espècies d’aus que podem veure des dels balcons de casa. Quin és el màxim d’espècies d’ocells que podem veure en un sol dia? Comparteix les teves observacions amb ornitho.cat

Apadrina una espècie

Ajuda al Club d’Immersió en Biologia a completar la Guia d’espècies: escull una espècie i busca informació per completar les seves dades.

GEPEConcurs! Natura des de casa

Segueix al GEPEC a les xarxes socials i intenta descobrir les espècies que proposen amb les diferents lletres de l’abecedari.

Compartir: