13/10/2021

5 canals on ens parlen sobre temes ambientals amb molta originalitat

Cada cop és més freqüent trobar-nos amb maneres de comunicar que s’allunyen del text llarg i recorren a contingut més curt, visual i auditiu, d’un consum més ràpid i fàcil a l’abast de molts. Avui, et portem un recull de canals que no et pots perdre si ets usuari habitual de xarxes socials com Instagram i t’agrada que t’expliquin de manera entretinguda i original temes ambientals.

Et proposem 5 canals creats per mirades joves i creatives que ens parlen de natura, medi ambient i sostenibilitat de manera distesa, amb humor, propera i rigorosa.

La Burrada és un podcast que tracta diversos temes de natura sota un enfocament global al voltant de la biodiversitat. Sergi Vila i Xavier Curtó parlen sobre animals i plantes amb humor i un xic de mala llet, tot relacionant-ho amb la cultura i l’actualitat. En el primer episodi, parlen de la prohibició de la caça del llop, presenten un animal que no sabem si un monarca ha caçat i blanquegen un joc on un menor caça monstres per explicar l’evolució.

Pots escoltar-los a Spotify i a Youtube i seguir-los a Twitter, Instagram i Facebook (@creatibio). Aquest podcast ha estat creat per l’Associació per la Divulgació de la Biodiversitat a Catalunya.

Podcast Sostenible és una iniciativa de la Fundació Catalunya Voluntària (@catvoluntaria) per donar veu i espai a iniciatives de diferents barris de la ciutat de Barcelona per tenir un món més sostenible. L’objectiu és estendre el tema de la sostenibilitat entre la ciutadania i aportar informació pràctica, ajudant a definir i aclarir conceptes clau. Els convidats i convidades expliquen què fan, de quina manera, i com podem donar suport.

Cada divendres un nou #podcastsostenible per una ciutat i un món més verd! Pots escoltar la primera entrevista a la Chantal i la Chiara de Cuidem Montjuïc a YouTube o saber més de la Xarxa per a la Conservació de la Natura en el segon podcast.

L’Ovella Verda – divulgació en xiruques – és un podcast divulgatiu sobre biodiversitat i sostenibilitat creat per Marta Josa Bordell i Andrea Camacho Manzaneda, ambdues ambientòlogues i, respectivament, màster en conservació de la biodiversitat i màster d’ecologia terrestre i gestió de biodiversitat. Neix com a continuació del seu primer podcast, en castellà, La Oveja Verde. La Marta i l’Andrea ens parlen sobre qüestions ambientals en capítols d’entre 10 i 20 minuts.

Pots escoltar-lo a Spotify i a EFMR.cat. També les pots trobar a Twitter, Instagram i Facebook (@ovella_verda).

Climabar – l’emergència climàtica per la generació del meme – neix arrel de la pandèmia com a un canal de YouTube, que a dia d’avui compta també amb format vídeo per Instagram TV i directes a Twitch. Belén Hinojar i Carmen Huidobro, les creadores del canal, ens parlen entre cerveses sobre emergència climàtica en càpsules de menys de 10 minuts.

Per estar al dia del contingut que comparteixen pots seguir-les a la seva compta d’Instagram: @climabar___.

Si vols saber més sobre natura, i Instagram és una xarxa que consumeixes habitualment, et recomanem el canal @CREAF_ecologia el qual presenten sota el lema “No cal que sàpigues de natura per seguir-nos, però si ens segueixes en sabras”.

El perfil pertany al Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i a través d’infografies i vídeos curts comparteixen contingut sobre la recerca que fan al seu centre i temes relacionats.

Compartir: