Aquest estiu, fes voluntariat per la tortuga careta!

Icona data

divendres 30 setembre

00:00h fins 00:00h


Xarxa per a la Conservació de la Natura

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Si la tortuga babaua nidifica aquest estiu a les platges de Catalunya et necessitarem per protegir el seu niu i les seves cries. Inscriu-te ara a la borsa de voluntariat per la tortuga careta!

La tortuga careta (Caretta caretta) és una espècie considerada amenaçada per la UICN i catalogada com a vulnerable segons el Reial Decret 139/2011 (Catàleg espanyol d’espècies amenaçades), i amb conseqüència està protegida. Tradicionalment, ha nidificat a la conca Est del Mediterrani (Turquia, Grècia i Xipre), però des del 2001 s’han registrat diversos esdeveniments de nidificació a Espanya, sud de França i Itàlia. Per tant, és cada cop més freqüent trobar nius de tortuga careta a la costa catalana a l’estiu.

Al tractar-se d’una espècie en perill, és molt important dedicar esforços a la protecció de les femelles, els seus nius i les tortugues que neixin d’aquests nius, així com dels hàbitats de nidació.

La nidificació té lloc precisament a l’estiu i el temps d’incubació és de dos mesos, això sumat a la gran afluència de gent a les platges catalanes durant els mesos de juliol i agost implica la necessitat de custòdia i vigilància dels nius detectats per assegurar l’èxit de l’eclosió.

Per això, et convidem a donar un cop de mà per la conservació de la tortuga careta.

Inscriu-te a la borsa de voluntariat indicant-nos la teva disponibilitat i, en el moment en que es detecti un niu, et posarem en contacte amb els coordinadors de voluntariat, que t’indicaran els passos a seguir.

Inscriu-te aquí

Vols veure com va ser la custòdia del niu de tortuga careta a Mataró al 2018? Dona un cop d’ull al vídeo:

Compartir: