bioblitz maçana

Bioblitz de Montserrat- Coll de Can Maçana

Icona data

dissabte 28 maig 2022

09:00h fins 14:00h

Icona lloc

El Bruc


Fundació Catalunya La Pedrera

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Vols aprendre sobre biodiversitat de la mà de científic/ques especialistes? Vine a Montserrat-Coll de Can Maçana el dissabte 28 de maig i participa en una activitat de ciència ciutadana per aprendre i gaudir de la natura! Vine a Montserrat-Coll de Can Maçana el dissabte 28 de maig i participa en una activitat de ciència ciutadana per aprendre i gaudir de la natura!

Us proposem participar al BioBlitz de Montserrat-Coll de Can Maçana, realitzant diversos itineraris per tal de descobrir el màxim nombre d’espècies tant d’animals, plantes i líquens, tot aprenent sobre les tècniques d’estudis científics de camp.

El proper dissabte 28 de maig la Fundació Catalunya La Pedrera us proposa participar en una jornada de recerca biològica, internacionalment coneguda com a BioBlitz, a Monserrat – Coll de Can Maçana, un entorn mediterrani molt interessant, de gran valor cultural, paisatgístic i ecològic.

Un BioBlitz és una activitat de ciència ciutadana i descoberta de la natura on científics que estudien grups específics de flora i fauna ens expliquen com identifiquen tots els organismes vius que es troben en una àrea determinada. De la mà d’especialistes, participareu en diversos itineraris per tal de descobrir el màxim nombre d’espècies tant d’animals com de plantes i líquens, tot aprenent sobre les tècniques d’estudis científics de camp.

Es realitzaran 8 itineraris d’unes 2 hores de durada cadascun (podeu escollir participar en els que més us interessin): Líquens, vegetació, insectes, ocells, mamífers, geologia, ratpenats i papallones nocturnes.

Les dades de camp obtingudes es compartiran amb els participants i en bases de dades sobre biodiversitat internacionals.

Com a activitat paral·lela de lliure accés, científics del Centre de Recerca en Aplicacions Forestals (CREAF) oferiran un taller sobre l’App de ciència ciutadana RitmeNatura.

Aprofitant que és la Setmana de Geoparcs Europeus, en aquesta ocasió comptem amb la col·laboració del Geoparc de la Catalunya Central, oferint també un itinerari de descoberta geològica.

Amb la col·laboració del Geoparc de la Catalunya Central, es realitzarà un itinerari per a donar a conèixer la riquesa geològica de l’entorn, i a mig matí, científics del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) faran un taller obert a tothom per a donar a conèixer projectes de ciència ciutadana relacionats amb la biodiversitat.

Inscripcions en aquest enllaç

Compartir: