sinia catllar Interior-zona-humida-el-Catllar

Custòdia fluvial al riu Gaià. Cicle de sortides Endinsem-nos al Territori

Icona data

dijous 29 setembre 00:00h - divendres 29 juliol 00:00h

Icona lloc

riu Gaià

El Catllar


Xarxa per a la Conservació de la Natura

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

L’Associació Mediambiental La Sínia treballa des de fa temps per a la conservació i millora ambiental del riu Gaià, on hi duu a terme diversos projectes. Durant la sortida visitarem diversos dels espais on actua i coneixerem els detalls del conveni de custòdia fluvial que l’associació té amb l’ACA.

Començarem visitant el Centre d’Interpretació del riu Gaià a El Catllar. Després ens desplaçarem a l’espai de la Resclosa de la Fàbrica, on s’hi ha dut a terme diverses intervencions ambientals gràcies a les quals la tortuga de rierol ha colonitzat amb èxit l’espai i valorarem la situació actual del cabal ambiental del riu Gaià. També visitarem l’albareda de la font Cervellona (a Vila-rodona), on estan realitzant actuacions de millora del bosc de ribera i recuperant un braç secundari del riu.

Havent dinat visitarem l’hort de les Salamandres, on s’han millorat i restaurat fonts i basses, i el Gorg Negre, un indret emblemàtic del riu on l’ACA té previst retirar una resclosa.

En aquesta sortida es pot participar només al matí o bé matí i tarda. Des de l’organització proposarem un restaurant on, lliurement qui vulgui, podrà assistir-hi per dinar plegats.

Organitzen: Associació Mediambiental La Sínia i XCN

La participació a la sortida és gratuïta, però cal confirmar assistència al formulari d’inscripció.

Compartir: