emys escola naturalistes

Escola de naturalistes de la Fundació Emys

Icona data

dissabte 20 febrer 09:00h - dissabte 3 juliol 23:00h

Icona lloc

Can Moragues

Riudarenes


Fundació Emys

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

L’Escola de Naturalistes està pensada per tots aquells joves i adults que els agradi la natura i/o que volen aprendre i formar-se més sobre tot el que l’envolta.

L’Escola de Naturalistes està pensada per tots aquells joves i adults que els agradi la natura i/o que volen aprendre i formar-se més sobre tot el que l’envolta.

És una activitat totalment pràctica, pensada per fer-se a l’aire lliure (al bosc, al camp, al riu,…), independentment de l’època de l’any, això vol dir que cal venir ben equipat, amb roba còmode i calçat esportiu,  per tal d’aprendre sobre la natura en qualsevol moment de l’any. Treballem a través de diferents metodologies: l’experimentació, el joc, l’observació, l’estudi dels processos naturals i la creativitat, entre d’altres.

Considerem que l’educació ambiental ha de constar de 3 aspectes bàsics:

Vinculació personal amb la natura, coneixement proper, profund i complet i acció conscient per a la seva conservació

Activitat adreçada a joves de 13 a 18 anys i adults a partir de 18 anys. Es faran dos grups en funció del nombre d’inscrits.

A partir de febrer es començaran sessions presencials amb totes les mesures de seguretat i sanitàries per la Covid-19. Cal inscripció prèvia.
Certificat de desplaçament per activitat formativa.
Horari: de 10 a 13 hores.
Preu: gratuït
La primera sessió serà el 20 de febrer del 2021. Farem una sessió mensual fins el mes de juliol, les dates les trobareu a continuació.

Localització de l’activitat

Sessions de l’Escola de Naturalistes

20/02/2021
El naturalista i les seves eines
Introducció al món dels ocells, l’ornitologia, i la seva importància ecològica. Construcció de caixes niu.

06/03/2021
La força del bosc
Caminada per boscos propers per aprendre a reconèixer els diferents tipus d’arbres del bosc mediterrani i d’altres, juntament amb els principals mecanismes que aquests tenen d’adaptació en relació als incendis. Aprofitarem per instal·lar les caixes niu fetes la session anterior.

10/04/2021
El bon naturalista
Per què ens fan por i/o fàstic alguns animals? Parlarem del codi ètic del bon naturalista i coneixerem una mica millor diferents animals per poder comprendre els motius del seu comportament, la seva fisonomia, etc.

08/05/2021
Amfibis i animals nocturns
Visita nocturna a les basses de la Fundació Emys per aprendre a identificar el amfibis i altres animals nocturns a través del seu so, rastres…

05/06/2021
Les papallones com a bioindicadors
Sortida de camp, a l’entorn de l’Estany de Sils, per conèixer la importància de les papallones com a indicadors de biodiversitat i com aprendre a identificar-les.

03/07/2021
Rèptils i tortugues del nostre entorn
L’amenaça de les espècies invasores. Visita a una bassa per revisar les trampes de seguiment i aprendre a identificar espècies autòctons i invasores.

 

Inscripcions en aquest enllaç

Observacions

Inscripcions en aquest enllaç

Compartir: